Nyheter

Ungarn slår tilbake mot flengende fransk flyktningkritikk

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó slår tilbake mot sin franske motpart Laurent Fabius, som søndag rettet skarp kritikk mot Ungarns nye flyktninggjerde.

– I stedet for å komme med sjokkerende og grunnløse vurderinger, burde man heller konsentrere seg om å finne felles løsninger for Europa, sier Péter Szijjártó i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået MTI.

Uttalelsen er et svar på en tirade den franske utenriksministeren hadde på fransk radio søndag morgen.

LES OGSÅ: Frankrike kritiserer Ungarns grensegjerde

Fabius kalte det skandaløst at enkelte land ikke har evnen til å ønske flyktninger velkommen til Europa, og viste spesielt til Ungarns nye grensegjerde.

– Spesielt østeuropeiske stater. De er ekstremt strenge. Ungarn er en del av Europa, som har verdier, og vi respekterer ikke disse verdiene ved å sette opp gjerder, sa Fabius.

Det nye gjerdet Ungarn har satt opp ved grensa til Serbia er 175 kilometer langt og skal bidra til å begrense flyktningtilstrømningen til landet.

I sitt svar til Frankrike gjør den ungarske utenriksministeren det også klart at en representant fra den franske ambassaden vil bli kalt inn på teppet hos utenriksdepartementet i Budapest etter uttalelsene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter