Nyheter

Ulf Ekman forteller alt om konverteringen

– Protestantiske gudstjenester ligner på Allsang på grensen, sier den tidligere karismatiske lederen. Nå kommer han med bok.

Neste uke utgis boken der pastoren i den såkalte trosbevegelsens fremste utstillingsvindu i Nord-Europa, Livets Ord i Uppsala, forteller hele historien bak det oppsiktsvekkende, store spranget. «Den stora upptäckten» er navnet på boken, og her orteller de om en reise som pågikk i omlag 15 år. Det som begynte med nysgjerrighet ble et forsøk på å bygge broer, og endte opp med det de kaller «et eksistensielt sannhetsspørsmål».

Valgte Maria som skytshelgen

Svenske Dagen har intervjuet Ekman i forkant av utgivelsen. Her sier han at det som har provosert frikirkelige mennesker i Sverige aller mest, er Den katolske kirkes syn på Jesu mor, Maria, og helgenene.

Til tross for dette, valgte Birgitta Ekman jomfru Maria som sin egen skytshelgen da hun ble katolikk. Hun har også tilføyd Maria som mellomnavn.

Ulf Ekman valgte Johannes Paul II som sin skytshelgen.

LES MER: Pinsepastor Peter Halldorf advarer mot å bytte kirke

– Trenger fastere ramme

I intervjuet fremholder han Den katolske kontinuitet gjennom 2.000 år og dens evne til å «bevare og beskytte den overleverte trosarven» gjennom alle tider.

– Vekkelseskristendommen er en gave, men trenger en fastere ramme for å overleve og ikke bli forspilt etter en generasjon, sier han til Dagen, og går i harde ordelag mot gudstjenesteformen i protestantiske kirker.

– Vi har en protestantisk utvikling der gudstjenesteformen ligner mer på Allsang på Skansen (den svenske varianten av Allsang på grensen red. anm.) enn tempeltjenesten.

Intervjuet er en oppfølging av et intervju som ble gjort ifjor. Siden da har ekteparet gjennomført en rekke reiser i katolsk sammenheng for å preke. Sist år har de vært i Israel, England, Kazakstan, Polen, USA og Roma.

– Vi har hatt mye mer å gjøre enn vi hadde trodd, sier Ekman, som formelt er pensjonist idag.

LES HER: – Den katolske kirke har det mest fullkomne uttrykket for kristen enhet, mener Ekman

ULF OG BIRGITTA EKMAN FORTELLER OM HVORDAN DE VALGTE SKYTSHELGENER:

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter