Nyheter

– Uheldig homo-opprop

Mange foreldre har reagert etter at prest leste opp protestskriv i gudstjeneste for konfirmanter.

– Vi forstår at hendelsen sist søndag var en vond opplevelse for mange, og vi ser at det var uheldig at presten valgte å lese dette oppropet i denne gudstjenesten, står det i en e-post som Åsane menighet onsdag sendte ut til alle konfirmantforeldre i menigheten.

Bakgrunnen for skrivet er de mange reaksjonene som har kommet etter søndagens samtalegudstjeneste for konfirmanter i menigheten. Seniorprest Rolf Rasmussen leste da opp et protestskriv som advarer Kirkemøtet mot å vedta en ny vigselsliturgi for likekjønnede. Dette høstet applaus fra en liten gruppe i forsamlingen, skrev Bergensavisen tidligere denne uken.

LES OGSÅ: Bruker gudstjenesten til kamp mot likekjønnet vigselsliturgi

Ingen kampanjearena

– Dette var langt fra det kirken hadde invitert til. Sett ut fra invitasjonen føler vi oss lurt, sa mor Elisabeth Johannessen til avisen, som ble perpleks og trist av situasjonen.

Menigheten har både i media og på Facebook-siden sin gitt uttrykk for at hendelsen var uheldig. Fortsatt får de henvendelser fra foreldre, noe som er bakgrunnen for at menigheten nå har sendt ut en oppklarings-e-post. Her skriver de at selv om det kan være dype uenigheter i menigheten om ulike saker, så skal det være takhøyde for det. «Men vi ønsker ikke at gudstjenesten skal bli en arena for rene kampanjer, slik det ble opplevd på søndag.»

LES OGSÅ: Sinne og sorg etter kirke-brudd

Brøt prinsipp

Når det gjelder konfirmantundervisning om samliv og seksualitet, understreker de at begge syn på likekjønnet samliv og vigsel skal presenteres dersom spørsmålet dukker opp. «Søndagens hendelse var et brudd på dette prinsippet, her kom ikke et alternativt syn til orde.»

LES OGSÅ: Misjonsledere advarer mot «løgnkirke»

280 i protest

Vårt Land skrev på lørdag at en rekke prester denne søndagen hadde planer om å lese opp den samme appellen som prest Rolf Rasmussen fremførte i Åsane kirke. Oppropet ble til i fjor da omlag 280 prester i Den norske kirke skrev brev og ba Kirkemøtet om ikke å innføre «en teologi som går på tvers av Bibelen, Den norske kirkes bekjennelse og prestenes ordinasjonsløfte».

LES OGSÅ: Menighet vil reservere seg mot likekjønnet vigsel

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter