Nyheter

Tybring-Gjedde vil bruke kontantstøtte på militæret

Frp-profilen er så bekymret for sikkerheten at han vil bruke milliarder fra bistandsbudsjettet, samt hele kontantstøtten på forsvaret.

Christian Tybring-Gjedde fikk sterk applaus og en rekke delegater reiste seg i glede over budskapet hans.

Tybring-Gjedde er Frps forsvarspolitiske talsmann og landsmøtet fikk høre en flammende tale for økt satsing på forsvaret. Et grasrotoppgjør kan søndag komme til å presse partiledelsen til å godta minst 2 prosent av BNP til forsvarsformål.

Tybring-Gjedde gikk iherdig til verks da han forklarte hvor på statsbudsjettet han kunne finne penger:

– Det er grunn til at utviklingshjelpen skiftet navn til bistand. For utviklingen uteble og penger fører til avhengighet og korrupsjon. Ingen land er blitt uavhengige av bistand, sa Tybring Gjeldde til humring i salen.

LES OGSÅ: Frp-Siv vil vrake lovhindre for bioteknologi

Spar milliarder

Han godtar ikke forklaringen om at «kassa er bunnskrapt». Tybring-Gjedde ramset opp hvordan han ville ha skaffet regjeringen 14 milliarder forsvarskroner:

– Kutt bistanden med fem milliarder. Kutt kontantstøtten – innsparing er 1,5 milliarder kroner. Redusert sykelønn til 80 prosent, anbefalte Tybring-Gjedde.

Han vil også plusse på de 300 millionene samfunnet kan spare ved å kutte pressestøtten. Samt fjerning av støtten til tros- og livssynssamfunn som formidler hat er på «minst 200 millioner kroner».

LES OGSÅ: ANALYSE: Sivs farvel til gammeldagse Frp

Mer enn KrF og Venstre

Han mener forsvaret er langt viktigere enn forholdet til KrF og Venstre.

– Kjære finansminister, du har fått en marsjordre fra landsmøtet. Du må finne penga allerede neste år, sa stortingsrepresentanten og applausen bølget.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter