Nyheter

Tunge navn inn i JustUnitys styre

– Det betyr alt for oss, sier Faten Mahdi Al-Hussaini. Fredag stiftes organisasjonen formelt.

I mars kunne Vårt Land bringe nyheten om at Al-Hussaini sammen med Yousef Assidiq startet opp Just Unity, en organisasjon dedikert til å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom.

Uten penger i kassa kastet de to seg ut i ulønnet fulltidsarbeid. Siden oppstarten har de holdt foredrag og workshops for tverrfaglige grupper i over 25 kommuner og på 34 skoler.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Tunge navn

Fredag stiftes organisasjonen formelt. Og den har fått et styre som passer til de to ildsjelenes ambisjoner: Advokat Geir Lippestad, biskop Tor B. Jørgensen, førsteamanuensis Lars Gule, fylkesamnn Erling Lae, bedriftsleder Bente Lilian Holby Ruzicka.

– Dette betyr alt for oss. Så tunge navn i styret gir troverdighet. Nå kan vi dessuten søke om midler, siden vi får et organisasjonsnummer, sier Al-Husaini til Vårt Land.

Al-Hussaini ble kjent over natten med sin appell under demonstrasjonen mot ekstremisme i Oslo den 25. august. Makkeren Yousef Assidiq var mellom 2009 og 2010 selv en del av miljøet som ble kjent som Profetens Ummah. Senere brukte han erfaringen i forebyggende arbeid i regi av tankesmien Minotenk.

– Jeg hadde gjerne ønsket et litt mer fargerikt styre, men jeg tror ikke vi kunne fått noe bedre enn det vi har fått, sier Al-Hussaini.

Flere på laget

Nå håper hun å få flere ungdommer til å engasjere seg i arbeidet. For oppdragene baller seg alt på:

– Alt før vi formelt stiftes har vi fått veldig mange oppdrag. Vi blir kontaktet av ulike skoler om å holde foredrag. Noen ganger får vi flere oppdrag på en dag, og må dele oss. Jeg tror det kommer til å bli veldig mye mer arbeid etter sommeren, sier Al-Hussaini.

LES OGSÅ: Jobber pengelense mot ekstremisme

JustUnitys arbeid skal være tredelt, kommer det fram i en pressemelding sendt ut tirsdag:

• Øke forståelsen av radikalisering og ekstremisme gjennom dialog, foredrag og debatt på skoler og i sivilsamfunnet.

• Heve kompetansen i kommunene gjennom foredrag, kurs og ved å dele arbeidsmetoder, verktøy, suksesshistorier og eksempler.

• Bistå kommuner som et bindeledd til ungdommen, drive oppsøkende virksomhet for å komme i dialog med radikalisert ungdom, samt oppfølging av familiene til ungdom som har reist til Syria.

Yousef Assidiq sier i pressemeldingen at han kom seg ut av radikaliseringsprosessen han var i på egenhånd og ved en tilfeldighet.

– Med JustUnity skal vi jobbe for at det ikke er slike tilfeldigheter som avgjør om man reiser til Syria eller ikke, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter