Nyheter

Trosopplæringsprisen 2015 til Klimakonfirmanter

– De er et godt eksempel på kontekstuelt arbeid, sier juryen.

Bilde 1 av 6
I Helgeland har menighetene Hemnes, Korgen og Bleikvassli gått sammen for å løfte klimaengasjementet blant konfirmanter i opplegget «Klimakonfirmant». Dette har ført til at de nå har fått Trosopplæringsprisen, som består av 50.000 kroner og et kunstverk av kunstneren Helge Bøe.

– Dette var veldig hyggelig å få denne hederen, sier grunnleggeren av Klimakonfirmanter, Harold Holtermann til Vårt Land.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

– Hva skal dere bruke de 50.000 kronene på?

 Jeg visste ikke at vi fikk penger også, så det har jeg ikke rukket å tenke noe på, sier han.

Juryen valgte denne vinneren fordi de «har klart å omsette en av vår tids viktigste utfordringer til praktisk kirkelig arbeid. På en forbilledlig måte tas både naturen og kulturen i nærområdet i bru, med et særskilt fokus på klimautfordringene».

Klimaturer

Gjennom et frivillig tillegg til det ordinære konfirmantopplegget, skal ungdommene lære at hvert enkelt menneske «er en Guds forvalter av natur og miljø». Gjennom tidebønner blir konfirmantene dessuten knyttet til den gamle, urkristne tradisjonen.

Opplegget kulminerer rundt en 2-timers tur til øya Lovund, der de observerer lundefugler, og en dagstur der de lærer om sørsamisk kultur. To ting som trues i lokalmiljøet.

Trosopplæringsprisen «tildeles menigheter, samarbeidsenheter, organisasjoner eller grupper som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning». Ansvarlig for prisen er IKO, Kirkerådet og den kirkelige interesseorganisasjonen KA. Det er tre nominerte.

Disse var også nominert til prisen:

Ungdomsklubb

«Thank God It's Friday» (TGIF) er også nominert. Det er et samarbeid mellom de syv menighetene i Åsane prosti i Bergen. Én fredag i måneden møter mellom 30 og 70 ungdommer opp i kirken for å spise, «chille», «quizze» og lovsynge.

Juryen løfter frem samarbeidet mellom menighetene i prostiet som forbilledlig.

Leksehjelp

Den siste nominerte til prisen er «Kompis» i Haga kirke i Samnanger. Barn fra 5.-7. klasse kan hver onsdag etter skoleslutt får hjelp til lekser. På «Kompisklubben» får barna foruten leksehjelp et varmt måltid og tid til lek, moro og den faste posten «Online», som er et opplegg der bibeltekster som handler om rettferdighet og vennskap blir løftet opp.

Juryen løfter frem dette arbeidet, fordi det er det eneste tilbudet av sitt slag i Samnanger.

Prisen består av en pengepremie på 50.000 kroner og et kunstverk av kunstneren Helge Bøe.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter