Politikk

Tror det skyldes misforståelse

Frp-politiker Jon Helgheim meldte seg ut av Den norske kirke i protest, men var ikke medlem. Kirken beklager at han fikk valgkort tilsendt ved en feil.

Bilde 1 av 2
Frp-politiker Jon Helgheim meldte seg nylig ut av Den norske kirke i protest mot dens politiske utspill. Nå viser det seg at han aldri var medlem. Helgheim viser blant annet til at han har mottatt valgkort der det står at han er medlem. Han sier at han ikke visste at man må være døpt for være medlem.
Biskop i Bjørgvin og fungerende preses, Halvor Nordhaug, understreker at det kan skje feil når valgkort sendes ut.

– Jeg må ta utgangspunkt i at han har misforstått og selv trodd at han var medlem. Jeg tror ikke at han kan ha løyet om dette med viten og vilje.

BERIT AALBORG KOMMENTERER: «Fremstår som kynisk spill»

Folkeregisteret til grunn

Kommunikasjonsdirektør i Den norske kirke, Ingeborg Dybvig, sier de beklager feilen som er gjort ovenfor Helgheim.

– Mest sannsynlig ble han overført da medlemsregisteret til kirken ble opprettet i 1998. Da la man folkeregisteret til grunn. Det advarte kirken mot, og vi arbeider fortsatt med å luke ut folk som står oppført ved en feil, sier Dybvig.

LES MER: Halve Norge vil ha en «politisk kirke»

– En demokratisk verdi

Diskusjonen rundt kirkens politiske slagside blusset opp igjen da biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, leverte et høringsvar til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Hun vil ikke kommentere på enkeltsaker, men understreker at kirken har en viktig stemme i samfunnsdebatten.

– Biskopene er av kongen selv pålagt å bringe kunnskap og innsikt til bordet. Når en statsråd da ber om høringsvar fra oss, så er det ikke overraskende at vi svarer og sier ifra om hva vi mener. Det er snarere en kvalitet ved demokratiet vårt, sier Midttømme.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk