Nyheter

Tiltalte i Bjørkelangen-saken anker ikke

– Ubeskrivelig lettende sier Sara Sandsmarks far.

48-åringen som ble dømt til fem måneders fengsel for uaktsomt bildrap på Sara Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11) ved Bjørkelangen, anker ikke dommen. Det bekrefter ulykkessjåførens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, overfor VG.

48-åringen tok betenkningstid vedrørende ankespørsmålet da dommen ble avsagt i Nedre Romerike tingrett mandag 11. mai.

LES MER: Fem måneders fengsel for bildrap

Lettet

Jostein H . Sandsmark, Sara Sandsmark far, er lettet over at rettsaken nå er et avsluttet.

– Det har vi ventet i 16 måneder på og det er nesten ubeskrivelig hvor stor lettelse dette er. Vi har gruet oss veldig ved tanken på å skulle måtte gå igjennom en rettssak til. Vi får aldri jentene tilbake, men det er godt at det er avgjort hvem som hadde skyld i at de døde, sier Sandsmark.

Han har vært redd for at 48-åringen skulle anke.

– Jeg har fått så mange negative overraskelser i denne saken at jeg turte ikke tro noe om utfallet. Derfor er det godt å få beskjed om at det ikke blir noen anke.

MIN TRO: Det er opp til Gud å vinne meg tilbake, sier Jostein H. Sandsmark

Lukke saken

Selv opplevde han rettssaken som en stor påkjenning.

– Det var veldig tungt å måtte gå gjennom hele hendelsesforløpet, men ikke minst å måtte høre på alle mulige teorier om hav som kunne ha skjedd, også svært usannsynlige versjoner. Jeg er veldig glad for at vi ikke må oppleve det igjen og nå kan lukke dette juridiske kapittelet, Sandsmark.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Hva synes du om dommen?

– Straffen er helt uinteressant for oss, men skyldspørsmålet var viktig. At jentene er helt uskyldige. Særlig har det vært viktig for meg som har slitt mye med skyldfølelse.

Skulle stått til konfirmasjon

Saras mor, Kjersti H. Sandsmark, sier i en e-post til Vårt Land at hun også er svært lettet over at rettsaken nå er over og at skyldspørsmålet er avklart.

– Vi får aldri Sara og Tiril tilbake, men har fått det svart på hvitt at hun og Tiril var uskyldig i ulykken, sier moren.

Men savnet etter datteren er uansett sårt.

– Denne helgen skulle Sara stått til konfirmasjon. Det har vært en tøff helg, som jeg for min del ikke ville kommet igjennom uten ved hjelp av mange gode venner. Vi må leve med savnet av Sara resten av livet, men det er veldig viktig at vi nå kan glede oss over de barna vi fortsatt har og ta oss av dem, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter