Nyheter

– Tilskuddsdebatten ville ha kommet uansett

Knut Refsdal i Norges Kristne Råd mener medlemssaken kan ha «gitt vind i seilene» i debatten om nye offentlige finansieringsordninger på tros- og livssynsfeltet.

– Men diskusjonen om endringer i tilskuddsordningene hadde nok kommet uansett, sier generalsekretæren.

Han tar statsadvokatens konklusjoner «til etterretning».

LES OGSÅ: 1 million i bot – biskopen ikke lenger siktet – økonomisjefen tiltalt

– Ikke registrert sinne

Generalsekretæren i paraplyorganisasjonen som samler de fleste kristne kirker i Norge har ikke opplevd denne saken har vanskeliggjort det økumeniske samarbeidet.

– Den katolske kirkes representanter i Norges kristne råds styre og vårt religionspolitiske utvalg har holdt de andre kirkene godt informert hele tiden. Jeg har ikke registrert irritasjon eller sinne mot Den katolske kirke fra andre trossamfunn. Men alle har ventet på en avgjørelse. Derfor oppleves det som en lettelse at det nå er kommet en foreløpig avklaring. Men vi venter i spenning på utfallet av Oslo katolske bispedømmes søksmål mot staten, sier Refsdal.

KOMMENTAR: Reddet av sitt eget rot

– Alle er lettet

Også i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) er de glade for mandagens avklaring.

– Alle er lettet over at det endelig er kommet en avgjørelse. Det er godt særlig for Oslo katolske bispedømme og mennesker som er involvert, sier sekretariatsleder Anne Sender i STL.

Hun vil ikke kommentere konklusjonen som statsadvokaten har trukket.

Førstkommende fredag begynner rettssaken der katolikkene har saksøkt staten for å få omgjort vedtaket fra Kulturdepartementet. Departementet har krevd tilbakebetalt 40 millioner kroner i statsstøtte som OKB har fått for de personer som ble meldt inn urten å bli spurt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter