Nyheter

Thomas Bjerkholt er død

Den profilerte Frikirke-pastoren Thomas Bjerkholt (68) døde torsdag, etter et langt og krevende sykeleie.

I 32 år, fram til i fjor sommer, var Bjerkholt pastor i Trondheim Frikirke, som i denne perioden mangedoblet medlemstallet.

I tolv år var han også tilsynsmann for Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Nord-Norge og i flere år også med i kirkesamfunnets nasjonale ledelse.

– Tydelig teolog og god forkynner

«Thomas Bjerkholt var en markert skikkelse. Han var en tydelig teolog og en usedvanlig god forkynner. Han hadde en unik evne til å formidle Guds sannheter med autoritet og kraft. Han deltok med engasjement og tydelighet i mange debatter, men var også en livsglad og kulturåpen prest med stor hengivenhet til Guds ord og menigheten», skriver synodeformann Jarle Skullerud og tilsynsmann Bjørn R. Stien i et minneord.

«Han fikk også være med å bidra til en sunn karismatikk i Frikirkens gudstjenester og menighetsliv, ikke minst gjennom lovsang og tilbedelse, og fokus på Åndens gaver», tilføyer de.

Skiftet kirketilhørighet

Thomas Bjerkholt var fra Arendal, og han ble etter teologistudiene ordinert til prest i Den norske kirke. Fra 1974 til 1982 var han studentprest i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget).

Bjerkholt var også en del av kretsen som tok initiativet til den lutherske, karismatiske Oase-bevegelsen.

Siden 1982 har han vært pastor i Trondheim Frikirke.

Kjempet i flere år

I flere år har Thomas Bjerkholt kjempet mot kreftsykdommen, og det har vært en lang periode med både oppturer og nedturer.

Etter gradvis å ha blitt svakere de siste ukene, ble Bjerkholt lagt inn på sykehus i Trondheim onsdag 6. mai. Morgenen etter døde han.

«Også de siste månedene, etter at sykdommen blusset opp igjen, har Thomas fått være til oppmuntring for mange av oss. Han har vitnet om Guds godhet midt i sykdommen og gledet seg over livet dag for dag», skriver Jarle Skullerud og Bjørn R. Stien.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter