Nyheter

TF har fått første islam-teolog

Det teologiske fakultet i Oslo hare fått sin første islamske teolog.

Dansk-bosniske Safet Bektovic (49) ble ansatt ved årsskiftet – som den første muslimen i en full og fast stilling ved fakultetet ved Universitetet i Oslo.

LES OGSÅ: Europeiske land setter store midler på å skape «hjemlig islam»

Bektovic har doktorgrad i religionsfilosofi. Han har befattet seg med Kierkegaardstudier, og islamsk filosofi og mystikk.

– Islam var ikke min primærinteresse. Min interesse for islam kom senere, som et resultat av Balkan-krigen som startet i 1992 og min flyktningsituasjon, sier Bektovic til avisa Dagen.

– Sekulær muslim

Til avisen omtaler han seg selv som en sekulær muslim, men understreker at han i alle år har gått fast i moskeen og daglig ber til Allah.

Bektovic sier han har sterk tro på den interreligiøse samtalen.

– Det er avgjørende viktig at vi taler sammen og ikke så viktig å be sammen. Det viktigste er at vi forstår hverandre, og så kan vi rette våre bønner til Gud på hvert vårt vis, sier Bektovic.

LES OGSÅ: – imamutdanning først om flere tiår

Fagmiljø

Ansettelsesprosessen har pågått siden 2014. TF samarbeider allerede med andre nordiske universiteter for å utvikle et fagmiljø i islamske studier.

TF samarbeider også med andre nordiske universiteter for å utvikle et fagmiljø i islamske studier.

– Det er tidlig å si hvilken retning dette tar. Men vi ser konturene av å kunne tilby en egen akademisk utdanning innen islamsk teologi, som vi tror også vil kunne komme de islamske trossamfunnene til gode, uttalte daværende dekan Trygve Wyller til Vårt Land da stillingen ble utlyst.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter