Nyheter

Teologi i nord er reddet

«Reklamepenger» fra Den norske kirke gjorde at Universitetet i Tromsø vedtok å bevare teologistudiet.

– Vi er utrolig glad og lettet. Samtidig har vi forpliktet oss på et tungt rekrutteringsarbeid, sier Stig Lægdene som er rektor ved Kirkelig utdanningssenter i nord (KUN), som er Tromsø-universitetets praktisk-teologiske senter.

Svak rekruttering har vært det viktigste argumentet for å legge ned teologiutdanningen. Saken har vært behandlet i flere instanser ved UiT, og hver gang har man innstilt på å legge ned studietilbudet. Men takket være lovnader fra de to nordligste bispedømmene om en rekrutteringskampanje verdt 1,5 millioner, landet fakultetsstyret på et «ja».

LES OGSÅ: – Hadde ikke kunnet utdanne meg til prest i Oslo

– Grasrota må bli med

Det er KUN som har utarbeidet skissen til rekrutteringskampanjen. Det skal brukes en halv million kroner over tre år på å få flere unge til å begynne på teologistudiet og få flere voksne med relevant utdanning til å endre karriereretning.

Lægdene mener møter mellom mennesker er den viktigste arenaen.

– Vi trenger at grasrota i kirken i Nord-Norge er med. Alle ansatte bør ha minst én rekrutteringssamtale i året der de utfordrer en person til å bli prest, sier han.

LES OGSÅ: – Kompetansen på kristendom, tro og samiske spørsmål svekkes ved nedleggelse

– Politisk beslutning

KUN har ikke satt noe mål for hva de regner som en vellykket kampanje, men den skal evalueres i etterkant.

– Uansett vil et teologistudium i Nord-Norge være en politisk beslutning. Det vil aldri være massevis av studenter på et slikt studium, sier han.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter