Pavens manifest om klima
Pave Frans mye omtalte klimaencyklika, et manifest for klimahandling, ble lansert i juni. Her ber han alle mennesker la alvoret i klimaendringene få konsekvenser for deres liv. Manifestet har allerede inspirert mennesker over hele verden.

Pave Frans under en klimakonferanse i Vatikanet i juli. AP Photo/Gregorio Borgia
Klimabønn
Over hele verden samles religiøse mennesker i bønn for klimaet. På nettsiden tearfund.org er det lagt ut forslag til bønner og bønnevers for hver dag av klimaforhandlingene. Og på 24-7prayer.com kan du sette deg opp på en vaktliste som sikrer at det kontinuerlig bes for møtet.

Klimapilegrim Yeb Saño ber for klimaet. Foto: LWF/Stephane Galley
Klimapilegrim
En tverrkirkelig mobilisering for klimarettferdighet. Klimapilegrimene har i ulike etapper vandret hele veien fra Svalbard i juni, gjennom Nord-Norge, Trondheim, Oslo, Halden og videre gjennom Sverige og nedover Europa. Pilegrimene kom frem til Paris denne helgen.

Kongelige klimapilegrimer. Foto: Olav Nesvold / NTB scanpix
Twitter-aksjonisme
Under hashtagen #pray4cop21 kan du tvitre dine bønner for klimaforhandlinger, eller dele oppfordringer til å be for toppmøtet.

Foto: AP Photo/dpa, Soeren Stache
Klimamarsj
Kirker over hele verden har mobilisert for å bli med på klimamarsj. Siden de to store klimamarsjene i Paris ble avlyst, har det blitt ekstra mobilisert for å gå for klimaet i andre land.

I Paris marsjen avlyst. Englene deltok i solidaritetslenke for klimaet. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
Klimafaste
Bevegelsen «Faste for klimaet» startet første dag av klimaforhandlingene i Polen i 2013, i frustrasjon over manglende fremgang i forhandlingene. Helt siden det har troende og ikke-troende fastet én dag i måneden for klimaet. Fasten ble avsluttet under Paris-møtet i går.
Den islamske klimadeklarasjonen
I august ble den første islamske klimadeklarasjonen lansert. Muslimske lærde og imamer har oppfordret verdens 1,6 milliarder muslimer til å støtte global handling for å stoppe klimaendringene.
