Nyheter

SV-politiker nekter for salmeprotest i Molde

Den støyende utmarsjen fra kommunestyremøtet i Molde før «Deilig er jorden» var ikke tilsiktet, understreker Thor A. Nagell (SV).

«Dessverre må jeg gjenta det; jeg gikk IKKE i protest da 'Deilig er jorden' skulle synges etter at kommunestyrets siste møte ble hevet på torsdag i forrige uke», skriver Thor A. Nagell i et innlegg i Romsdals Budstikke.

Det førte til nasjonal oppmerksomhet at tre SV-politikere ikke ville være med på avsyngingen av «Deilig er jorden» under kommunestyremøtet i Molde sist uke. «Tre SV-politikere i Molde nektet å synge den kristne julesangen sammen med resten av kommunestyret. De reiste seg og forlot møtesalen i protest», skrev VG etter at RB først hadde omtalt saken.

LES MER: Her er humanetikernes versjon av «Deilig er jorden»

Rosa papirtrøbbel

Setteordfører Sidsel Rykhus (Ap) er blitt sitert på at de tre forlot salen under «høylytt bråk». Ifølge Nagell skyldes mangelen på diskresjon at han ikke var klar over at de rosa sakspapirene han hadde fått utdelt, var unntatt offentlighet og derfor måtte bli liggende.

«Det visste ikke jeg; dette var mitt første budsjettmøte og første gang med rosa papirer. Hadde jeg kjent reglene skulle jeg selvsagt stille, rolig og diskret forlatt salen uten rosa papirer», skriver Nagell.

LES MER: Slik ble «Deilig er jorden» til

– Forventer respekt og forståelse

«Jeg ville aldri i livet kunne tenkt tanken på å demonstrere mot noen i en kontekst som dette; det er helt fjernt for meg å skulle harselere over at noen mener, tror eller tenker annerledes enn meg. Det forventer jeg forståelse og respekt for», understreker SV-politikeren.

LES MER: Slik endret Odd Børretzen teksten på «Deilig er jorden»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter