ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Storebrand stenger halal-side

Siden jul har Storebrand loddet interessen for islamsk lån på egen nettside. Konklusjonen er at interessen er stor nok til at de vil jobbe videre med ideen, og selskapet har nå stengt siden.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

Storebrand har fått stor oppmerksomhet, både i media og sosiale medier, etter at Vårt Land i dag meldte at banken tester ut markedet for islam-godkjent finansiering. Gjennom nettsiden etisklaan.no har de i løpet av én måneds tid markedsført islamsk lån som «forutsigbart, rentefritt og etisk». I et eget skjema har potensielle kunder fått mulighet til å fylle ut et eget låneskjema.

Nå er siden lagt ned, skriver Storebrand i en pressemelding. Siden var kun ment som en testside for å lodde interessen i markedet for denne type lån.

Til Vårt Land på tirsdag sa kommunikasjonsansvarlig Bjørn Erik Sættem de ønsker å avvente noen uker til før de kan fastslå om det er grunnlag nok for å gå videre med å utvikle et slikt lån. Nå har de ombestemt seg:

– «I testperioden var det rundt 50 personer som meldte sin interesse, og dette tilstrekkelig for å jobbe videre med ideen. Vi har derfor stengt nettsiden i dag», skriver de i pressemeldingen.

Islamsk lån

  • Koranens forbud mot renter er et sentralt punkt i islamsk finans.
  • Dette bygger på tolkningen av det arabiske ordet riba i Koranen. Noen muslimer mener at riba skal oversettes som renter. I så fall forbyr teksten renter generelt.
  • Andre muslimer mener riba ikke betyr renter generelt, men ågerrenter. Med en slik forståelse av tekstene, er det bare urettferdig høye renter som er forbudt ifølge religionen.
  • Fordeling av risiko er også et viktig punkt i islamsk finans. Det oppfattes som umoralsk hvis finansinstitusjoner legger all risiko på kunden.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer