Nyheter

Stiller spørsmålene få andre stiller

Vårt Land bringer oss nærmere verdidebatter andre aviser ofte hopper bukk over, sier Abid Raja.

Avisen leses av de som styrer Norge. Vårt Land har spurt stortingsrepresentanter og statsråder om hvorfor:
Tine Sundtoft (H), klima- og miljøvernminister

Tine Sundtoft (H), klima- og miljøvernminister:

– Avisen har mange kunnskapsrike artikler om klima, der den ofte klarer å formidle det sterke klimaengasjementet som finnes både på grasrota og i organisasjonslivet. Klima-saken dreier seg også om fordeling og solidaritet. Det er et stoffområde som Vårt Land virkelig mestrer.

Helga Pedersen (Ap), stortingsrepresentant

Helga Pedersen (Ap), stortingsrepresentant:

– Vårt Land er en viktig avis for alle som er opptatt av verdispørsmål, og for å følge på med på nyhetsstoff fra for eksempel kirken som ikke andre medier dekker. Jeg liker også debattstoffet. Som politiker forbereder jeg meg alltid godt når jeg skal snakke med Vårt Land - det er en avis som ofte stiller krevende, men saklige spørsmål.

Arve Kambe (H), stortingsrepresentant

Arve Kambe (H), stortingsrepresentant:

– Den må fortsette med gode kommentarer og økende tilstedeværelse i sosiale medier. Avisens stemme er viktig i samfunnsdebatten og dens røst er sjeldnere i dag enn ved unnfangelsen. Jeg synes avisen har en nisje som er viktig, nemlig å forvalte kristen tro og tanke og bidra til at dette synspunktet når ut i samfunnsdebatten. De fleste aviser i Norge er i dag er urbane, sekulære og liberale. Vårt Land gir andre innfallsvinkler, andre hverdagshistorier, kommentarer og analyser.

LES OGSÅ: – Europa har mer enn nok ressurser

Ulf Leirstein (Frp), stortingsrepresentant

Ulf Leirstein (Frp), stortingsrepresentant:

– Jeg har vokst opp med Vårt Land. Avisen er god på å finne frem og skrive litt annerledes nyheter enn det «alle andre gjør». Nettopp det at den ikke er en tabloid og mainstream avis, gjør at den er et viktig supplement til de daglige nyheter, og hvor livssyn og verdier har en viktig plass.

Thorbjørn Røe Isaksen (H), kunnskapsminister

Thorbjørn Røe Isaksen (H), kunnskapsminister:

– Noen trodde på det da Nietzsche skrev at Gud er død, eller da forståsegpåerne sa det samme hundre år senere, men basert på nyhetsbildet tror jeg en publikasjon som forstår tro og religion bør ha gode vilkår også fremover. Jeg liker det ettertenksomme stoffet i Vårt Land: Reportasjene, kommentarene og verdidebattene.

Line Henriette Hjemdal (KrF), stortingsrepresentant

Line Henriette Hjemdal (KrF), stortingsrepresentant:

– Avisen er viktige i mangfoldet med fokus på verdi- og samfunnsspørsmål, med egne vinklinger og engasjerende artikler og kommentarer. Vårt Land er en god og grundig avis som jeg leser daglig. Jeg setter stor pris på at den setter agenda på viktige politikkområder som fattigdom og bistand, menneskerettigheter og religionsfrihet, familie og skole, kultur, kirke og trossamfunn. Jeg trenger Vårt Land i hverdagen.

###

Les jubileumsavisa gratis her!

Anders Anundsen (Frp), justisminister

Anders Anundsen (Frp), justisminister:

– Vårt Land er en avis med en litt alternativ vri på innhold og formidling, og det er positivt i en mediehverdag som preges stadig mer av forenkling og flokkmentalitet. Avisen trekker opp gode verdidebatter og utfordrer oss som lesere. Det er også en avis som slipper alternative røster til i krevende samfunnsdebatter.

Christian Tybring-Gjedde (Frp), stortingsrepresentant

Christian Tybring-Gjedde (Frp), stortingsrepresentant:

– Den fremmer et politisk korrekt kristensosialistisk budskap og er dessverre ikke lenger en alternativ stemme. Ønsket om å verne om Norges kristenkulturelle identitet drukner i barmhjertighetsideologiens åpne grenser. Vårt Land bør leses av dem som ønsker å styrke sin overbevisning om at verdens elendighet i bunn og grunn skyldes ­Vestens manglende sjenerøsitet og bistand.

LES OGSÅ: Her er konflikten som grunnla Vårt Land

Abid Q. Raja (V), stortingsrepresentant

Abid Q. Raja (V), stortingsrepresentant:

– Uten Vårt Lands stemme og oppmerksomhet hadde den religiøse debatten ikke fått det nødvendige fokus og tyngde. Avisen bringer oss nærmere verdidebatter andre aviser ofte hopper bukk over, og den klarer balansen å være kristen avis og samtidig inkludere andre religiøse trosretninger i sin dekning. Jeg synes avisen er forståelsesskapende overfor øvrige religiøse grupper.

LES OGSÅ: Den engasjerte innringere

Bent Høie (H), helseminister

Bent Høie (H), helseminister:

– Det er ikke mange journalister som både kan uttale ordet preimplantasjonsdiagnostikk og som vet hva det betyr. Journalistene i Vårt Land kan begge deler. Vårt Land dekker et stoffområde som få medier vier oppmerksomhet. Derfor er ikke bare avisen viktig for dem som leser den seks dager i uken, den er har også en viktig rolle i å utfordre ulike samfunnsaktører i temaer som omhandler tro og etikk. Vårt Land er også en avis som stiller spørsmål som få andre stiller – og den gir svar som få andre gir.

Børge Brende (H), 
utenriksminister

Børge Brende (H), 
utenriksminister:

– Vårt Land inngår som en naturlig del av den daglige avismenyen. Den bidrar til å fylle ut nyhetsbildet og aktuelle debatter. Ofte med saker som går litt motstrøms og inviterer til refleksjon. Utenrikssakene er en av avisens sterke sider. Vårt Land byr på alternative nyheter og innfallsvinkler. Satsingen på livssyn, religion og verdier, både i nyheter og debattstoff, gir avisen en viktig rolle i norsk samfunnsdebatt.

LES OGSÅ: Den engasjerte innringeren

Audun Lysbakken (SV), stortingsrepresentant og partileder

Audun Lysbakken (SV), stortingsrepresentant og partileder:

– Vårt Land har dyktige journalister som bidrar til å gjøre avisen til en av de vi politikere må lese hver dag. Avisen er ofte først med å starte viktige verdidebatter. Et eksempel er sommerens debatt om fiendtlig arkitektur.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter