Politikk

Statsministeren: Alkohol og idrett passer seg ikke

Erna Solberg rykker ut både mot egne i Høyre og andre som synes det er greit med alkoholdrikking på idrettsarrangementer.

– I motsetning til noen andre i mitt parti som mener at det er helt ok med alkohol i tilknytning til idrettsarrangementer, så mener jeg at dette ikke passer seg. Dette er blant de tingene jeg ikke synes er så lurt, sier statsministeren til Vårt Land.

Det var i den ukentlige spørretimen i Stortinget at Solberg selv streifet innom behovet for at alkoholen holdes ute fra møtesteder der barn er tilstede.

– Det bør jobbes mer for å lage alkoholfrie områder, særlig der barn er til stede. Og voksne bør tenke over hvordan deres alkoholforbruk påvirker barna, sa hun i en spørsmålsrunde.

LES OGSÅ: KrF går til alko-omkamp mot blåblå

Drikke og sport

Da hadde KrFs Olaug Bollestad tatt opp partiets bekymring for at de blåblå skrittvis endrer alkoholpolitikken i landet. Den problemstillingen avviste Solberg, men fant grunn til å sende noen normvarsler.

Overfor Vårt Land utdypet hun etterpå hva hun tenker. Hun tar til motmæle mot de kreftene også på blå side i politikken som synes det er helt greit med et glass der det er sport.

I KrFs ferske stortingsforslag med 15 tiltak for en mer solidarisk alkoholpolitikk forslår partiet at idrettsarrangementer bør kunne nektes offentlig støtte dersom det serveres alkohol.

LES OGSÅ: Så drikker vi oss dumme

Ta voksenansvaret

– Synes du det kan være aktuelt å regulere – eksempelvis med å nekte arrangementer støtte?

– Nei. En del av dette ansvaret må eies av folk selv. Det er også noe jeg er opptatt av. Vi må ta voksenansvaret i vårt samfunn. Jeg tror min generasjon av foreldre faktisk er striktere med sine barn og har mye snillere barn enn våre foreldre hadde. Kanskje de ikke skjønte hva vi holdt på med, spør Solberg.

Statsministeren mener en del holdninger faktisk er i ferd med å snu.

– Det ser vi på statistikken: Debutalderen for å drikke alkohol går opp. Det er mange positive tegn. Kanskje må vi dyrke nettopp dem, sier hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk