ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Stanser livssynsreklame til barn

Human-Etisk Forbund slutter å sende konfirmasjonsreklame til alle 14-åringer. I Den norske kirke sitter de fortsatt i tenkeboksen.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Vi har sendt brev til alle 14-åringer i veldig mange år. Vi vet ganske enkelt ikke hvordan dette vil slå ut. Det skal bli spennende å se, sier konfirmasjonsansvarlig i Human-Etisk Forbund (HEF), Siri Sandberg, til fritanke.no.

En lovendring er årsaken til at HEF nå stanser praksisen med å sende ut reklame for humanistisk konfirmasjon. Ny folkeregisterloven er nå vedtatt og hindrer livssynsorganisasjoner i få utlevert adresselister fra Folkeregisteret til alle i konfirmasjonsalder i Norge.

Loven, som også berører Den norske kirke, er foreløpig ikke trådt i kraft. Livssynshumanistene har likevel valgt å sette punktum for utsendelsene umiddelbart.

– Vi har bestemt oss for å starte omleggingen allerede nå, og kommer ikke til å sende noe brev i år, forteller konfirmasjonsansvarlig i Human-Etisk Forbund, Siri Sandberg, til fritanke.no.

Informasjons-

  • Hvert år sender både Human-Etisk Forbund og Den norske kirke ut brev med informasjon om sine konfirmasjonsopplegg til alle i det aktuelle årskullet.
  • Alle trossamfunn i Norge kan søke om fullmakt til å hente ut navnene og adressene de trenger fra folkeregisteret. Denne muligheten faller bort med en lovendring som trer i kraft i 2018.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer