Nyheter

Støy fra bibelcamping havnet i retten

Hyttenabo stoler ikke på bibelcampingen på Justøya overholder pålegg om «levelig lydnivå».

– Det eneste jeg ønsker er at det blir levelig her. Jeg gir meg ikke før vi får fred og ro, sier Geir Lae Solberg (69) til Fædrelandsvennen.

I over 40 år han feriert på Justøya i Lillesand, der det også har vært bibelcamping i mer enn 50 år. En langvarig strid mellom hyttefolk og bibelcamp tok for alvor av i 2013, da Fylkesmannen i Aust-Agder vedtok at festivalen måtte redusere aktiviteten, skriver avisen.

«Negativ innvirkning på helsen»

Fylkesmannen mente naboene ble utsatt for betydelig støy som «har negativ innvirkning på helsen» på grunn av aktivitetene på bibelcampen. Geir Lae Solberg stoler imidlertid ikke på at vedtaket blir fulgt opp.

Han gikk derfor til Kristiansand tingrett for å få en midlertidig forføyning som han ba om før vedtaket fra Fylkesmannen forelå, og møtet var berammet sist torsdag.

Fotball-uhell i fjor

Justøyfamiliens Bibelcamping (JFC) tar saken med stor ro og forsikrer at kravene til lydnivå overholdes.

– Møtene våre varer ikke lenger enn to timer og vi har ikke arrangementer etter klokka 23. Vi hadde ett uhell i fjor, da det ble ekstraomganger i VM-finalen. Men da satt jo halve Norge oppe, sier styreleder i JFC, Morten Løvåsen til Fædrelandsvennen.

Loggfører all lyd

– Vi har nå bestemt at vi skal loggføre alt. Hver gang det kommer lyd fra teltet skal vi skrive ned start- og stopptidspunkter, sier ansvarlig for teltkirken på bibelcampen, Hanne Risvold, til avisen.

– Det er ingen her på campen som ønsker å drive ulovlig virksomhet. Dette er en veldedig kristen virksomhet som skal gi folk en positiv opplevelse, understreker hun.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter