Nyheter

Språk-app for barn får Livsvernpris

Aleksander Helmersberg sa opp jobben for å hjelpe datteren som har Downs. I dag ble han overrakt Menneskeverd sin Livsvernpris. Du kan se utdelingen i sin helhet ovenfor.

Aleksander Helmersberg ble i januar tildelt organisasjonen Menneskeverds Livsvernpris 2016 for språk-appen «Milla says». Den er oppkalt etter datteren som har Downs syndrom. Utdelingen fant sted på Hotel Bristol i Oslo i dag. Du kan se den i sin helhet ovenfor.

– Jeg er utrolig stolt og ydmyk over å få tildelt Livsvernprisen. Jeg har selv personlig erfaring med en gruppe som ofte faller litt utenfor, og derfor søker jeg praktisk gjennomføring for en bedre hverdag for de berørte, sa prisvinner Aleksander Helmersberg til Vårt Land i januar.

LES MER: Tok oppgjør med sorteringssamfunnet under prisutdeling

Narr av Downs syndrom

Språk-appen «Milla says» skal gjøre det enklere å kommunisere for barn med forsinket språkutvikling.

Helmersberg gikk hardt ut i mediene mot Radioresepsjonen på NRK P3 i desember 2014 etter at de gjorde narr av mennesker med Downs syndrom. Nå håper Helmersberg at prisen kan gi økt oppmerksomhet rundt «sorteringsdebatten».

ANMELDELSE: «En sønn blir født, han har Downs syndrom. Skandalen er et faktum, skammen er stor»

– Et viktig skritt

– Det er et viktig tema å holde fokus på. Hvis prisen kan bidra til å åpne opp politikeres øyne, er det et skritt i riktig retning, sa prisvinneren da tildelingen ble kjent.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Menneskeverd deler ut Livsvernprisen hvert år. Siden 1997 har prisen blitt gitt til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet.

Tidligere prisvinnere er blant andre Signe og Geir Lippestad, Thorvald Steen, Marte Wexelsen Goksøyr, Bettina og Stein Husebø, Beitostølen helsesportsenter, Margreth Olin, Marianne Mjaaland, Torleiv Ole Rognum og Ola Didrik Saugstad, og Cecilie Willoch.

Menneskeverd arbeider aktivt for «å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død, og for spesielt sårbare grupper».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter