Nyheter

Slår tilbake: – Jeg er ikke antisemitt

Universitet fryktet antisemittisme og avlyste paneldebatten med Ben White. – Anklagene mot meg er falske, svarer han.

– Jeg er uforbeholdent i mot antisemittisme og har gitt uttrykk for dette ved en rekke anledninger, sier journalist Ben White i en e-post til Vårt Land.

Fredag skrev Vårt Land om at University of Central Lancashire i England avlyser en paneldebatt under Israeli Apartheid Week. Årsaken til avlysningen skal ifølge universitetets talsperson være at paneldebatten ansees som antisemittisk. Vurderingen er tatt på bakgrunn av en ny definisjon av antisemittisme som den britiske regjeringen vedtok i fjor, og som alle offentlige institusjoner skal rette seg etter. I tillegg mener universitetet at panelet var «ubalansert».

LES OGSÅ: Må avlyse boikott-debatt på grunn av antisemittisme-lov

En av paneldeltakerne som var invitert til den nå avlyste debatten er frilansjournalist Ben White. Han har blant annet blitt anklaget for antisemittisme av organisasjonen Anti-Defamation League (ADL), noe han selv ikke kjenner seg igjen i.

– Jeg har aldri kommet om påstander om «jødene». Dessverre har ADL rekorden i å angripe tilhengere av palestinernes rettigheter, og kommer med falske anklager om meg på sine hjemmesider, sier White til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Dana Wanounou

Dana Wanounou

Dana Wanounou er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land. Hun har også vært nyhetsleder og debattleder i avisen. Har du tips om saker, send mail til danawano@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter