ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Skuffet over dyneløfting

Jens Bjelland Grønvold synes den engelske kirken opptrer klokere enn norske biskoper. Han ber biskopene være opptatt av hvordan et samliv kan være godt – ikke om presten er gift eller samboer.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

Jens Bjelland Grønvold er kapellan ved Sjømannskirken i London og skriver på sin Facebook-profil:

«Så flyttet jeg som single til London. Møter en super jente. Så må jeg fortelle henne: Vi kan ikke bo sammen. Og da begynner det: Vi må ha to folkeregistrerte adresser. To postadresser. Så tar hun med en genser og tannbørsten over når hun overnatter en gang. Får jeg sparken nå? En genser til: Nå lever vi farlig!»

Slutter

I juni begynner Grønvold i ny jobb, og er særlig glad for én ting: Jobben stiller ikke krav om at han ikke kan være samboer.

Samboerskap

  • På Bispemøtet i forrige uke drøftet biskopene hvilke forventninger Den norske kirke skal ha til presters samlivsform, og konkluderte med å la uttalelsen fra 1995 bli stående. Der heter det:
  • «Bispemøtet vil uttrykke den klare forventning til alle kirkens ansatte og ledere at de for egen del velger ekteskapet som ramme for sitt eget samliv. Medarbeidere i kirken må ikke med sitt liv vitne mot ekteskapet som Guds gode ordning. Det er ikke forenelig med de krav kirken stiller til sine ansatte å etablere seg i samlivsforhold utenom et ordnet ekteskap.»

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer