Nyheter

Skiller seg hvis homoekteskap blir lov

Australsk ektepar mener staten endrer «ekteskapskontrakten» dersom homofile får gifte seg.

Til tross for at ekteskapet har vart i ti år og har gitt dem to barn, vil ikke ekteparet Nick (31) og Sarah Jensen fra Canberra i Australia være gift dersom ekteskap mellom homofile blir lov. Mye tyder på at lovverket blir endret i løpet av 2015 slik at også homofile kan gifte seg.

– Ekteskapet er for viktig. Det er en hellig institusjon gitt av Gud. Det har alltid vært forstått som en relasjon der én mann og én kvinne blir ett. Alle forsøk på å endre denne definisjonen er noe vi ikke vil være en del av, skriver Nick Jensen i et leserinnlegg i Canberra Citynews.

Siden premissene i «kontrakten» nå blir endret, og Jensen ikke kan godta premissene, er resultatet skillsmisse – på papiret. Jensen-paret vil fortsatt leve sammen og ser på seg som rette ektefolk foran Gud.

LES OGSÅ: – Irsk homo-ja et nederlag for menneskeheten

Forsøkte å saksøke staten

I Norge forsøkte Foreningen Sant Ekteskap (FSE), med Nina Karin Monsen i spissen å saksøke staten da ekteskapsloven ble endret i 2009. Sammen med 542 ektepar prøvde å saksøke den norske stat fordi de mener ekteskapsloven gjorde deres ekteskap ugyldige.

Argumentet ligner på familien Jensens. Monsen mener at de som giftet seg før 2009 sa ja til et heterofilte ekteskap i samsvar med kristen tanke. Da definisjonen ble endret i 2009, følte de seg krenket siden deres ekteskap ble «overført» til en ny definisjon som også omfattet homofile. Et ekteskap krever samtykke, og siden Monsen og de andre ekteparene ikke samtykker til den nye definisjonen, mener de ekteskapet deres er gjort ugyldig.

– Det strider mot menneskerettighetene våre, sa hun til Vårt Land i 2012.

LES OGSÅ: Kirkevalget får flest kandidater som støtter homovigsel

Avvist i alle instanser

Søksmålet ble avvist av alle rettsinstansene i Norge, og gruppen forsøkte også å ta saken til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Også der ble saken avvist.

– Forklaringen er enkel. Domstolen er overarbeidet og den kan også være politisert, mente Monsen den gangen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter