Nyheter

Sjømannskirken varsler om kraftig økning i sosialsaker

Sjømannskirkene på den spanske solkysten må stadig oftere ledsage barn som blir utsatt for omsorgssvikt, hjem til Norge. Omfanget av sosialsaker har økt kraftig.

– Ofte har foreldrene til disse barna selv hatt det vanskelig i livet, noe som gjør at de sliter psykisk. Enkelte av foreldrene selvmedisinerer seg på alkohol og andre rusmidler, som går ut over omsorgsevnen, sier familieterapeut Grete Peralta til VG.

I Alfaz del Pi utenfor Alicante forteller Peralta at hun og kollegene hennes ved sjømannskirken som følge av omsorgssvikt har måttet ledsage 41 barn hjem til Norge siden 2007.

LES OGSÅ: Jazzkirken kan forsvinne

De ansatte ved sjømannskirken i Albir ser en tilsvarende utvikling.

– Vi har hatt 50 prosents økning i sosialsaker i løpet av det siste året. Det er en dramatisk økning, med saker som er blitt mer komplekse og tidkrevende, sier daglig leder og diakon Berte Marie Ulveseter.

Også sjømannskirken i Torrevieja hadde over 50 prosents økning i sosialsaker i 2014 sammenlignet med året før. Mange av sakene dreide seg om psykiatri og rus.

– I fjor hadde vi over 169 sosialsaker og var på over 500 sykebesøk. Vi fungerer ofte som et bindeledd mellom den som trenger hjelp og helsevesenet, og holder også kontakten med pårørende, sier sjømannsprest Odd Inge Tangen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter