Nyheter

Sier nei til penger fra ikke-kristne

Da ateisten ville gi 100 dollar til det kristne barnehjemmet, takket de nei. Så prøvde han å gi flere tusen...

Da Matt Wilbourn donerte penger til det lokale barnehjemmet, ble han overrasket. Eierne av barnehjemmet ville nemlig ikke ha de 100 dollarene han ga, melder Huffington Post.

Årsaken: Wilbourn er ateist, og barnehjemmet er kristent og drevet av baptister. I donasjonspapirene som Wilbourn fylte ut, valgte han å skrive inn at pengene skulle hedre den lokale ateistgruppen som han og kona grunnla.

I en uttalelse fra barnehjemmet skriver de at å takke ja til pengene ville gått på tvers av deres religiøse prinsipper.

LES OGSÅ: Én biskop og en jødisk forstander er blant Norges mektigste

Dollarrulling gikk viralt

Dette stusset Wilbourn på og lurte på hva som ville skje dersom barnehjemmet fikk et større beløp. Han startet en nettkronerulling som raskt gikk viralt. I løpet av få dager sto det 18.000 dollar på kontoen.

Men selv da takket barnehjemmet nei. I en pressemelding takker de ekteparet Wilbourn for deres sjenerøsitet og hevder at valget om å takke nei til donasjonen kun handler om deres tro.

– Å akseptere en donasjon som skal ære ateist-miljøet vil gå helt på tvers av de bibelske prinsippene som vi står for, skriver de.

LES OGSÅ: Islamsk Råd hemmeligholder valg av komitémedlemmer

Gir penger til sommerleir for humanister

I skrivende er det samlet inn nesten 30.000 dollar til formålet. I en oppdatering, skriver Wilbourn at han skal forsøke å gi 5.000 dollar til barnehjemmet anonymt. Dersom dette ikke går, vil han gi pengene via en lokal menighet.

Resten av de innsamlede midlene skal gå til sommerleir for barn av fritenkende humanister.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter