Nyheter

Sier nei til å stå grytevakt for Frelsesarmeen

Medlemmene i Oslo bystyre har fått invitasjon til å stå vakt for Frelsesarmeens julegryte. Flere av dem takker nei på grunn av organisasjonens syn på homofili.

«For å kunne gjennomføre julegryteaksjonen er vi helt avhengige av grytevakter. Det å stå grytevakt er veldig hyggelig og givende. Flere bystyrerepresentanter sto en time i løpet av desember i fjor og vi håper enda flere har mulighet i år», heter det i invitasjonen fra Frelsesarmeens i Oslo som gikk ut til medlemmene av Oslo bystyre.

Hvert år stiller et stort antall frivillige opp som vakt for Frelsesarmeens 150 julegryter rundt om i landet. I fjor ble det samlet inn over 32 millioner kroner.

LES OGSÅ: Soldater og pasienter får humanist – prest er ikke godt nok tilbud

Grytenekt fra Høyre

Jon Ole Whist i Oslo Høyres bystyregruppe og styremedlem i Åpne Høyre, er imidlertid klar på at han ikke kommer til å stå vakt for gryta.

– Frelsesarmeen utfører mye godt arbeid for svake grupper, men deres holdning til lhbtqi-spørsmålet og samkjønnet ekteskap gjør at jeg ikke vil være bekvem med å stå grytevakt, sier Whist til magasinet Blikk Nett som omtalte saken først.

Heller ikke leder i Oslo Venstre, Espen Ophaug, ønsker å stå grytevakt.

– Jeg kommer ikke til å stille opp for Frelsesarmeen. Grunnen er organisasjonens holdning til homofil samliv, sier han til Blikk Nett.

Oppfordrer ikke til boikott

Det er slett ikke første gang Frelsesarmeens syn på homofili blir diskutert. Også Frelsesarmeens årlige julekonsert har blitt boikottet av en rekke artister som ønsker å ta avstand fra organisasjonens homofilisyn.

– Jeg ønsker ikke på noen måte å oppfordre til boikott av Frelsesarmeen, men jeg vil ikke bruke min tid på det. Frelsesarmeen er styrt av sin tro – og det skal de få lov til, sier Whist.

– De hevder at alle er velkommen, og at det kun er ekteskapsdelen som er problematisk. Men jeg opplever det ikke som at jeg er veldig velkommen der selv om jeg skulle ønske det.

Jon Reidar Øyan, bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og leder av partiets homonettverk, takker også nei til Frelsesarmeens invitasjon.

– Jeg kommer aldri til å stille opp for Frelsesarmeen, dobbeltmoralismen deres byr meg rett og slett imot, sier han.

– Respektere at ikke alle vil

Informasjonssjef i Frelsesarmeen, Andrew Hannevik, er klar over at enkelte bystyremedlemmer takker nei til invitasjonen som er sendt ut.

– Vi er veldig glade for alle som vil stille opp som grytevakt, men samtidig har vi respekt for at noen ikke ønsker det, sier han til Vårt Land.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter