Nyheter

– Propaganda gjør foreldre engstelige

Scientologikirken avviser at de driver en fordekt kampanje.

– Det er beklagelig at kunnskapsministeren ikke er informert om hva vi egentlig er. Da må vi intensivere informasjonsarbeidet vårt, sier informasjonsansvarlig i Scientologikirken i Norge, Rasmus Lossius.

«Veien til lykke» er bare en av mange verdensomspennende kampanjer som Scientologikirken har.

– De får vi fantastisk gode resultater og tilbakemeldinger på, sier han.

DETTE ER SAKEN: Scientologikirken vil inn i norsk skole

– Propaganda fra media

Lossius beskriver Veien til lykke som en ikke-religiøs moralkodeks som gir folk god hjelp til å ta riktige valg i livet.

– Jeg forstår at foreldre kan reagere og blir engstelige når de hører om Scientologikirken og all den propagandaen som Vårt Land og andre medier har framført i mange år.

– Hvorfor informerer dere ikke om at det er Scientologikirken som står bak Veien til lykke på hjemmesidene til prosjektet?

– Det er et ledende og utidig spørsmål. Du antyder at vi driver med en fordekt kampanje. På hjemmesidene til kirken er vi helt åpne på at vi sponser Veien til lykke. Jeg kan ikke se at dette har så mye med saken å gjøre.

– Scientolog-avhopper Geir Isene mener baktanken med kampanjen er å gjøre det enklere å være scientolog, og å rekruttere nye.

– Det er mange år siden Geir Isene var med i Scientologikirken, så jeg skjønner ikke hva han har i denne saken å gjøre, svarer Lossius.

LES OGSÅ: Dette er Scientologkirken

– Bruk i vei

Han opplyser at Scientologikirken ikke har en nasjonal kampanje for å få dette inn i skolen.

– Mest sannsynlig er det en lærer som har plukket det opp og syntes det var interessant. Vi kommer ikke til å holde igjen dersom noen ønsker å bruke vårt materiell.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter