Nyheter

Prestestreik avverget

Seks timer på overtid kom beskjeden; det blir ingen streik i staten.

Tidlig torsdag morgen, seks timer på overtid, aksepterte partene i statsoppgjøret en skisse til løsning fra Riksmekleren. Dermed blir det ingen streik i saken.

– Fornøyd

Det betyr at dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse kan gjennomføres som normalt.

Martin Enstad, leder i Presteforeningen, fulgte forhandlingene.

– Jeg er fornøyd med at vi fikk et viktig gjennomslag for pensjon og fordelingsprofil på potten, sier han.

Staten og YS Stat er enige om en fordeling av lønnstillegg der 50 prosent gis sentralt og 50 prosent skal fordeles lokalt gjennom forhandlinger i de enkelte etater og virksomheter.

I praksis vil det si at det gis et generelt lønnstillegg til alle på 1,15 prosent med virkning 1. mai, mens resten fordeles lokalt med virkning fra 1. juli.

Til sammen fyller dette rammen fra frontfaget på 2,4 prosents lønnsøkning i år.

– Svært tøft oppgjør

De statstilsatte får en lønnsøkning tilsvarende frontfaget. Et partssammensatt utvalg skal se på endringer i forhandlingssystemet i staten innen 1. februar 2017. Det blir ingen endringer i pensjonen, påpeker LO Stat.

– Dette har vært et svært tøft oppgjør, men vi kom i mål med et akseptabelt resultat for våre medlemmer, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat, til NTB.

– Vi har beholdt vår forhandlingsrett på pensjon og fått på plass en bedre lønnsprofil for våre medlemsgrupper, sier Petter Aaslestad, forhandlingsleder i Unio Stat, til NTB.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter