Nyheter

Prest tilbød kontakt med avdøde

Presten sto ved kisten under en begravelse og tilbød pårørende å komme i kontakt med den døde.

Den danske soknepresten Annette Berg fra Vig i Nordvestsjælland ble landskjent da hun i et TV-program i høst sa at hun trodde på reinkarnasjon.

Etter TV-programmet ble hun innkalt til tjenestesamtale med Roskilde-biskop Peter Fischer-Møller. Etter møtet kunne hun fortsette som prest, men under skjerpet tilsyn.

I november åpnet hun igjen for reinkarnasjon, og ble på ny innkalt til samtale. I januar ble suspensjonen opphevet, men uten at det er klart for offentligheten om hun fortsatt tror på gjenfødelse, skriver Kristeligt Dagblad.

LES OGSÅ: Av jord er du kommet – men ikke alle blir til jord

Sto ved kisten og tilbød kontakt

I slutten av desember kom det også fram at menighetsmedlemmer reagerte på hennes teologi og virke som sokneprest. Torsdag skriver Kristeligt Dagblad at Berg under en begravelse for noen år siden tilbød pårørende å formidle kontakt med avdøde.

– Jeg husker ikke de nøyaktige ordene, men det handlet om at pårørende kunne komme i kontakt med den avdøde gjennom Anette Berg. Det er jo ikke så ofte at slikt blir nevnt i en begravelse. Jeg skvatt litt, forteller tidligere menighetsrådsleder Hanne Herskind til Kristeligt Dagblad.

– Jeg synes det er forferdelig. Det skal ikke foregå i kirken, og det skal ikke foregå når presten står ved kisten, fortsetter hun.

Sonja Asbjørn, menighetsrådsleder fra 2008 til 2012, var selv ikke i begravelsen, men hadde i ettertid kontakt med flere som var til stede som undret seg over tilbudet fra Berg.

– Jeg ser nå at hennes interesse for det nyreligiøse begynte allerede der, forteller hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Vil verken bekrefte eller avkrefte

Kristeligt Dagblad har vært i kontakt med enda en person som var til stede under begravelsen, og som bekrefter historien, men som vil være anonym.

Sokneprest Anette Berg ønsker verken å avkrefte eller bekrefte om hun har tilbudt å være bindeledd mellom døde og deres pårørende.

Roskilde-biskop Peter Fischer-Møller vil ikke ta tak i saken før det eventuelt kommer en klage.

Nåværende menighetsrådsleder Ann West sa til Kristeligt Dagblad, før medium-saken, at menighetsrådet er glad for at Berg er tilbake som sokneprest. Hun mener at Berg har stor oppbakking i menigheten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter