Nyheter

Planlagt asylmottak i Hordaland brant ned til grunnen

Fredag ble Hotell Lune Huler i Lindås kommune nord for Bergen godkjent som midlertidig asylmottak. Natt til søndag ble hotellet totalskadd i brann.

Det er fortsatt ikke kjent hva som førte til at hotellet på Vågseidet i Lindås brant ned. Ifølge lokalavisen Strilen ble det fredag denne uken kjent at hotellet skulle huse inntil 40 enslige, mindreårige asylsøkere fra nyttår.

Ifølge politiets opplysninger startet brannen i restaurantdelen av hotellet. Brannvesenet forsøkte å berge hotellbygningen, men lyktes ikke.

– Det var fullstendig overtent. Det så ut som et krater eller en vulkan. Jeg kan ikke huske sist gang jeg så høye og brede flammer, sier vakthavende brannsjef Nils Medaas til NRK.

LES OGSÅ: – Et tidsspørsmål før mennesker brenner inne

Kan være påsatt

Det var søndag morgen for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men politiet vil ikke utelukke at brannen er påsatt.

Politiet opplyser at det er observert en bil området, men at det ikke er avklart om den har noe med brannen å gjøre. Ifølge Bergens Tidende ønsker politiet tips om bilen.

– Vi er interessert i informasjon om denne bilen. Vi etterlyser både dem som var i bilen, og de som kan ha sett den. Det kan være noen har sett noe som kan være av interesse for oss, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt.

– Vi er også svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe i forkant av brannen, sier han til VG.

LES OGSÅ: – Forverrer traumene

Kontroll

– Brannen ble meldt klokken 2.20. Alle nødetater rykket ut til stedet med en god del ressurser, sa operasjonsleder Terje Magnussen til NTB natt til søndag.

Klokken 3.47 opplyste 110-sentralen i Hordaland at de hadde kontroll på brannen. Hotellet var etter det politiet vet ikke i drift i forkant av brannen. Det var bare to personer inne i hotellet i natt, og de kom seg ut uskadd.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Skulle bli asylmottak

Lindås kommune planla å holde et informasjonsmøte om planene om å gjøre hotellet om til asylmottaket førstkommende torsdag.

– Først og fremst er dette en svært trist dag for huseierne, sier daglig leder i driftsselskapet Norsk Mottaksdrift, Lars Erik Lykstad.

– Hva tenker du om at brannen kan være påsatt?

– Det ønsker jeg på ingen måte å spekulere i på nåværende tidspunkt, det eneste jeg håper er at de finner ut av brannårsaken slik at vi slipper å lure på hva som har skjedd, sier Lykstad. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter