Nyheter

Paven på trøstetur til Egypt

Vil vise solidaritet med den største kristne gruppa i Midtøsten.

Pave Frans skal på todagerstur til Egypt for å knytte kontakter med muslimene der og vise solidaritet med den koptiske kirken, den største kristne kirken i Midtøsten.

45 personer ble drept i bombeangrepene mot to koptiske kirker i Egypt tidligere i april, og sikkerhetsoppbudet rundt paven vil være stort under besøket fredag og lørdag.

Paven har likevel gjort det klart at han ikke vil fraktes rundt i skuddsikre kjøretøy, men fortrekker vanlige personbiler.

Møte imam

80-åringen skal fredag møte storimam og muslimsk filosofiprofessor Sheikh Ahmed al-Tayeb, som tidligere har vært på besøk i Roma for å bedre forholdet mellom de to trosretningene. Stemningen mellom de to embetene ble kraftig forverret da pave Frans' forgjenger pave Benedikt flere ganger knyttet islam til terrorisme.

Møte president

Paven har dialog og forbrødring mellom ulike trosretninger som et av sine gjennomgangstema i sin gjerning. Paven skal også møte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi som avholder mottakelse med over tusen gjester.

Kopterne i Egypt utgjør ti prosent av befolkningen på 90 millioner innbyggere, men er dårlig representert i styringen av landet.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter