Nyheter

Over 70 dømte samtykker ikke til soning i Nederland

Kriminalomsorgen har så langt besluttet at 174 personer som er dømt i norsk rett, skal overføres til soning i Norgerhaven fengsel i Nederland. 72 av dem har ikke samtykket til vedtaket.

Norske myndigheter har leid Norgerhaven fengsel i den nordlige delen av Nederland fra 1. september i år. Fengselet har plass til 242 innsatte.

Per fredag sist uke var det fattet vedtak om at 174 personer som er dømt i norsk rett, skal overføres til straffegjennomføring i fengselet. Av disse har 102 personer selv søkt seg til Norgerhaven, mens 72 av dem ikke har samtykket til overføringen.

LES OGSÅ: KrF vil sende fanger til Nederland

Blant dem som har søkt seg til Nederland, er 25 norske statsborgere. Blant de 72 som ikke har samtykket til overføring, har 17 norsk statsborgerskap.

– De som overføres uten å ha gitt sitt samtykke, har den samme rett til å klage på vedtaket som innsatte i norske fengsler har. Det skjer nærmest daglig at innsatte i norske fengsler overføres fra et fengsel til et annet uten å ha gitt sitt samtykke, skriver Kriminalomsorgen i en uttalelse mandag.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Så langt har 32 personer klaget på vedtaket om overføring til det nederlandske fengselet. Blant klagene som til nå er behandlet, er to av dem tatt til følge, mens 17 ikke er tatt til følge. Totalt 114 innsatte var per fredag overført til Norgerhaven.

LES OGSÅ: Fengselsprestene ble aldri spurt

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter