Nyheter

– Ordningen bør avskaffes

Journalist og sosiolog Andreas Hompland ønsket å avskaffe den offentlige støtteordningen da han satt i Stålsett-utvalget. Han har ikke skiftet mening.

I 2013 kom den såkalte Stålsett-rapporten, en offentlig utredning om tros- og livssynspolitikk bestilt av den rødgrønne regjeringen. 13 av 15 medlemmer i utvalget, som ble ledet at prest og teolog Sturla J. Stålsett, var for at myndighetene fortsatt skulle føre en «aktivt støttende tros- og livssynspolitikk», mens Andreas Hompland og Tove Strand sa seg «prinsipielt uenige» i dette.

LES OGSÅ: Tror på dødens velsignelse

Styrket i synet

Det at stadig nye og utradisjonelle trossamfunn, slik som «Alt som er», søker om og får offentlig støtte, og at det i det siste har kommet fram at Den katolske kirke har bedrevet omfattende triksing med sine medlemstall, har bare styrket Hompland i hans syn.

– Disse hendelsene understreker bare det prinsipielle synspunktet som Strand og jeg hadde da vi satt i Stålsett-utvalget. Dette er en uholdbar ordning, sier han, og fortsetter:

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Tullekirker. – Grunnproblemet er at det ved avskaffelsen av statskirken het at Den norske kirke skulle understøttes som sådan og at alle andre tros- og livssyn derfor også skulle understøttes. Dette er en merkelig ordning som åpner for mye triksing og som er en tildekt arv fra statskirkeordningen. Det er på grunn av denne ordningen at disse tullekirkene er støtteberettigede på lik linje med alle andre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter