ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Ønsker mer bistand til færre land

Regjeringen har redusert antall land som mottar norsk bistand fra 116 til 85. Stortingsflertallet vil ha ytterligere konsentrasjon. Ap, Sp, SV, KrF, Venstre og KrF mener mer av bistanden bør gå til et utvalg på drøyt 20 prioriterte land.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

I komitéinnstillingen til KrFs representantforslag sier samtlige partier – minus regjeringspartiene H og Frp – at «norsk, offentlig bistand med fordel kan konsentreres geografisk om færre land. I dag er norsk offentlig bistand spredt på for mange land».

Færre land totalt, men flere partnerland

De samme partiene er også kritisk til at regjeringen har plukket ut 12 såkalte «fokusland» som skal prioriteres i bistanden, og hevder at dette «ikke bidratt til noen faktisk konsentrasjon av bistanden». I stedet vil de definere et noe større utvalg av partnerland som skal prioriteres.

Partiene utenom regjeringen mener det er fornuftig med et antall partnerland i samme omfang som andre skandinaviske land opererer med. Det vil i realiteten si en dobling av dagens 12 prioriterte land. Sverige og Danmark har henholdsvis 23 og 22 prioriterte partnerland.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer