Nyheter

Odvar og Molle har vært på sin siste biltur

Odvar Omland rørte hele Norge med Facebook-oppdateringer om sin demente kone. Tirsdag døde hun, 95 år gammel.

«Min aller kjæreste døde for noen få timer siden. Det gikk fortere enn beregnet. Men det er Gud som rår. Jeg er glad for at vi fikk vårt siste trilletur i går, og med vår måte å feire dagens ord på», skriver Odvar Omland på Facebook.

– 18-åringen jeg ble kjent med

De siste årene har 94-åringen fortalt jevnlig på Facebook om sine kjøreturer med kona Ester («Molle»). Hun var dement og bodde på sykehjem fra desember 2010 og fram til hun døde tirsdag denne uka, men fikk besøk av ektemannen annenhver dag. Som regel dro de på biltur sammen.

– Molle er og blir jenta mi, med sine grå hår, med Alzheimer. Allikevel er hun den 18-årige jenta jeg ble kjent med, sa Odvar Omland da Vårt Land ble med ekteparet på tur høsten 2013.

Mye lest og delt på nett

En lignende reportasje i Budstikka ble lokalavisens mest leste og mest delte sak på nett samme år.

– Dette er en sak som alle kan dele, og det er derfor den når så bredt ut. Alle som er store nok til å vite hva en partner er, lar seg berøre. Saken appellerer til alt fra tenåringsgutten med kjærlighetssorg til den gamle damen som har mistet mannen sin, uttalte Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, til samme avis.

– Godt for henne å slippe

I Facebook-oppdateringen fra tirsdag forteller Odvar Omland om den siste avskjeden med kona: ««Da jeg skulle forlate henne holdt hun meg fast i hånden sin. Var det som hun følte at det var siste gangen? (...)Mens jeg tenker på at det nok var godt for henne å slippe for å komme til et ‘bedre hjem’.»

Ester Synnøve Omland begraves fra Asker kirke tirsdag 3. mai.

LES VÅRT LANDS REPORTASJE: – Molle er og blir jenta mi, med sin Alzheimer

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter