Nyheter

Ny bispekandidat er godkjent

Prost Dagfinn Thomassen (56) ble fredag godkjent som bispekandidat i Nidaros. Det får Vårt Land bekreftet av Kirkerådet, som har godkjenningsmyndighet for såkalt «supplerende nominasjon» ved bisperekrutteringsprosesser i Den norske kirke.

Bispedømmerådet i Nidaros nominerte 1. mars fire kandidater til jobben, som blir ledig når biskop Tor Singsaas blir pensjonert til sommeren:

Prost Nils Åge Aune (51), Sør-Innherrad.

Prost Herborg Oline Finnset (55), Strinda.

Prost Ragnhild Jepsen (47), Nidaros.

Prost Kristine Sandmæl (47), Lofoten.

LES OGSÅ: Her er bispekandidatene i Nidaros

– For snevert mangfold

Flere mente at «mangfoldet i bispenominasjonen i Nidaros er for snevert» og at det burde være mer enn fire kandidater å velge mellom. Derfor ble det satt i gang en aksjon for å få tilleggsnominert Dagfinn Thomassen, som nå er prost i Orkdal.

LES MER: Lanserer ny bispekandidat

Søndag 19. mars er frist for å fremme supplerende kandidater. Fredag formiddag tok Kirkerådets sekretariat stilling til henvendelsen med det nødvendige antall forslagsstillere.

Kravet for å bli etternominert er at minst 100 stemmeberettigede i menighetsrådene, og/eller prester, vigslede kateketer, diakoner og kantorer i det aktuelle bispedømmet, stiller seg bak kandidaturet.

– Voldsomt grasrotengasjement

– Det har vært et voldsomt grasrotengasjement fra folk i hele bispedømmet. Det er i alt 157 forslagsstillere, blant dem tre proster og 22 andre prester, 10 andre vigslede medarbeidere og 122 menighetsrådsmedlemmer i Nidaros bispedømme, sier Siv Mari Forsmark til Vårt Land.

Hun var en av initiativtakerne for at Thomassen skulle bli etternominert.

Vårt Land har de siste dagene presentert og intervjuet bispekandidatene i Nidaros. I mandagsavisen blir Dagfinn Thomassen presentert på samme måte som bispedømmerådets fire nominerte.

LES OGSÅ: Bispekandidat Nils Åge Aune: – Jeg er blitt mindre skråsikker

LES OGSÅ: Bispekandidat Herborg Oline Finnset: «Kan være bra med biskop utenfra»

LES MER: Bispekandidat Ragnhild Jepsen: – Kirken trenger biskoper i ulik alder

LES MER: Bispekandidat Kristine Sandmæl: Ønsker at folk skal gå oppreist ut av kirken

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter