Nyheter

Null Hareide-anger hos Listhaug

Sylvi Listhaug vil ikke unnskylde Hareide-utfall.

I NRKs radioprogram Politisk kvarter mandag morgen fikk innvandringsministeren en serie spørsmål munnhuggeriet med KrF-leder Knut Arild Hareide i forrige uke. Men salven om at Hareide «sleiker imamer oppetter ryggen» vil hun ikke unnskylde.

– Nei. Det kan skje at det går ei kule varmt i en valgkamp, sa Listhaug.

For henne er «det viktigst å se fremover». Det var forrige onsdag at Hareide i en duell om verdier beskyldte Listhaug for løgn - og hun kom med frasen om å «sleike imamer» etter at sendingen var over.

Hett oppgjør

Episoden er valgkampens heteste oppgjør så langt. Listhaugs ord om Hareide var såpass sterke at selv statsminister Erna Solberg irettesatte statsråden sin offentlig.

Listhaug forklarte at statsministerens reaksjon er noe man må tåle.

– Erna Solberg har en gang hatt min jobb. Og hun vet at en slik type jobb er tøff å ha. Derfor har jeg hatt et godt samarbeid med Solberg, sa Listhaug.

Flere ganger under radiointervjuet poengterte Frp-statsråden at det fremover mer handler om å sikre et ikke-sosialistisk flertall.

På spørsmål om hun tok selvkritikk, svarte Listhaug:

– Jeg burde greid å kontrollere meg enda bedre, men det gikk ei kule varmt. Jeg gidder ikke bruke tid på snøen som falt i fjor.

– Det er ikke vits i å bruke tid på å angre, la hun til.

En spade

Listhaug har merket seg kritikken av retorikken, men avviser at hun bør opptre annerledes:

– Er det noe som er viktig for meg, så er det å kalle en spade for en spade. Det er nok av politikere som går rundt grøten. Det er viktig å være tydelig og vise hva du står for, sa hun.

Overfor NRK avviste hun spørsmål om retorikken hennes kan virke splittende:

– Mange sier det, men de er også oppatt av å vri og vrenge på det jeg sier, sa hun.

Listhaug sier hun ikke har behov for å «snakke den bomullen som mange gjør».

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter