Nyheter

Norske hjelpearbeidere reiser til Nepal

Kirkens Nødhjelp gjør seg klar til å reise inn i de jordskjelvrammede områdene i Nepal. Også andre hjelpeorganisasjoner er i beredskap.

– Situasjonen er uoversiktlig og dramatisk. I tillegg til medisinsk hjelp er behovet for rent vann akutt i slike katastrofer, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

Vet hva de møter

De første medlemmene i Kirkens Nødhjelps beredskapsgruppe gjør seg klar til å dra i løpet av søndag eller mandag.

– Vi vet at det som kommer til å møte dem i Nepal, er store ødeleggelser, sammenraste hus, brutte kommunikasjonslinjer og et uvisst antall skadde og døde, sier Helland.

Også Norges Røde Kors er i beredskap. En gruppe kan være på plass i Nepal på 48 timer, opplyser nødhjelpskoordinator Olav Aasland.

– Vi må få mer informasjon først, men det kan være alt fra en liten gruppe på 4– 6 personer eller en større gruppe på 20– 30 hjelpemannskaper, sier han til P4.

UNICEF i Nepal har allerede hjelpemannskaper på plass, opplyser FN-organisasjonen.

Norge vil bidra

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at Norge vil hjelpe til i Nepal etter det massive jordskjelvet.

– Det er viktig at vi får oversikt over om og eventuelt hvilke nordmenn som er der. Så skal vi selvfølgelig bidra til å hjelpe. Nepal er et land som kan komme til å trenge hjelp gjennom katastrofemekanismene vi har, sier Solberg.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter