ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Norsk bank tilbyr halal-lån

Storebrand tilbyr islam-godkjent finansiering som eneste norske bank, men skjuler navnet sitt på nettsiden til den ferske tjenesten.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Storebrands halal-låneside, etisklaan.no. Den ble opprettet like før jul, og har allerede fått 50 henvendelser fra potensielle kunder.

Foto: Skjermdump
Vis bildetekst

– Vi håper myndighetene kan være med på en justering av dagens regelverk for å få til et attraktivt, islamsk lån, sier kommunikasjonssjef i Storebrand, Bjørn Erik Sættem.

Foto: Storebrand
Vis bildetekst
Nyhet

«Forutsigbart, rentefritt og etisk». Slik markedsføres islamsk, rentefritt lån på etisklaan.no. Nettsiden ble opprettet før jul og har også en egen Facebook-side. På nettstedet finnes et eget skjema hvor interesserte tilsynelatende kan søke om lån. Per dags dato er det ingen norske banker som offisielt tilbyr denne lånetypen.

Hvem som står bak tjenesten, sier nettsiden lite om. I stedet heter det: «Sammen med en større norsk bank, lanserer vi som de første i Norge boliglån som oppfyller kravene i islam til rentefrihet.» Domenet, som ble opprettet like før jul, eies imidlertid av en av Storebrands forretningsutviklere. Kommunikasjonssjef i Storebrand, Bjørn Erik Sættem, kan bekrefte at siden er et Storebrand-produkt.

LES OGSÅ: Ber norske banker tilby islamske lån

50 interesserte

Islamsk lån

  • Koranens forbud mot renter er et sentralt punkt i islamsk finans.
  • Dette bygger på tolkningen av det arabiske ordet riba i Koranen. Noen muslimer mener at riba skal oversettes som renter. I så fall forbyr teksten renter generelt.
  • Andre muslimer mener riba ikke betyr renter generelt, men ågerrenter. Med en slik forståelse av tekstene, er det bare urettferdig høye renter som er forbudt ifølge religionen.
  • Fordeling av risiko er også et viktig punkt i islamsk finans. Det oppfattes som umoralsk hvis finansinstitusjoner legger all risiko på kunden.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer