Nyheter

Norge og Iran fisker i hverandres farvann

Neste uke vil norske og iranske fiskerimyndigheter bli bedre kjent.

Statssekretær Amund Drønen Ringdal legger opp til å møte Dr. Hasan Salehi, Irans viseminister for fiskeri og jordbruk, i løpet av besøket til Norge.

– Nyttig

– Det er nyttig for norske fiskerimyndigheter å ha dialog med fiskerimyndigheter i andre land, og møtet med den iranske viseministeren for fiskeri og jordbruk gir en god anledning til å utveksle relevante erfaringer og bli bedre kjent, skriver statssekretær Amund Drønen Ringdal i en e-post til Vårt Land.

Salehi kommer til Norge neste­ uke, og ba om et møte med norske­ myndigheter. Det skjer etter at både norsk og iransk fiskerinæring­ har ivret for tettere­ bånd. Et av selskapene som nå ser mot Iran er Bergen-oppdrettsselskapet Akva Group.

– Vi bruker en god del tid i Iran nå og det er veldig «push» for å investere­ i akvakultur, uttalte­ konsernsjef Trond Williksen til TDN Finans. Han viste til at Iran er en av verdens største­ produsenter­ av ørret i innsjøer­, og fjerningen­ av sanksjonene­ mot landet ventes å gi nye muligheter­.

LES OGSÅ: Skjebnevalget

Arbeidsgruppe

Den iranske ambassadøren var tidligere i høst i Bergen sammen med representanter for Irans næringsliv. Her møtte de norske marinbedrifter. De tok initiativ til å opprette en arbeidsgruppe for utveksling av kunnskap og samarbeid i fiskerisektoren. Ambassadør Majid Nili hadde klar bestilling:

– Det er på tide at norske selskaper gjør seg klare for å komme­ seg inn i det mangfoldige­ og enorme iranske markedet, skrev han i et innlegg i Dagens Næringsliv­ 27. august.

LES OGSÅ: Har Iran nøkkelen til Syria?

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter