ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Nord-Korea ­fortsatt verst

Forfølgelsen av kristne er fortsatt økende, og vokser raskest i Sør- og Sørøst-Asia. Det viser Open Doors årlige World Watch List.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

Her rangeres 50 land der organisasjonen har kommet fram til at om lag 215 millioner kristne opplever høy grad av forfølgelse på grunn av sin tro.

For 15. år på rad topper Nord-Korea «verstinglisten» over land hvor undertrykkelsen av kristne er størst og hardest. Fem av de seks landene med mest negativ utvikling når det gjelder diskriminering og forfølgelse av kristne, er land i Sør- og Sørøst-Asia: India, Bangladesh, Laos, Bhutan og Vietnam.

– En klar trend er at religiøs nasjonalisme fører disse landene oppover listen, sier Ron Boyd-MacMillan, leder for strategisk forskning ved Open Doors International, i en pressemelding.

Med bistand fra International Institute for Religious Freedom har forskningsavdelingen i denne kristne støtteorganisasjonen for forfulgte kristne, kartlagt hvor i verden kristne opplever mest forfølgelse og er mest utsatt for vold og drap.

Forfølgelse

  • Open Doors har utarbeidet sin årlige World Watch List, om hvordan «utøvelse av kristen tro blir presset».
  • Forfølgelse defineres som «fiendtlige handlinger rettet mot dem som identifiserer seg med troen på Jesus Kristus. Dette kan innebære fiendtlige holdninger, ord og handlinger».
  • Metoden skal også fange opp omfanget av voldshandlinger som voldtekt, drap og kirkebrenning.
  • World Watch List 2017 baseres på data kartlagt i tidsperioden 1. november 2015 til 31. oktober 2016.
  • De viktigste drivkreftene bak forfølgelsen av kristne er islamsk ekstremisme, religiøs nasjonalisme, klan- og stammemotstand, kirkelig arroganse, kommunistisk undertrykkelse, diktatorisk paranoia, sekulær intoleranse og organisert korrupsjon.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer