Nyheter

Nær medarbeider av paven granskes for sexovergrep

Sydney: Vatikanets finanssjef, kardinal George Pell, granskes av australske politi i forbindelse med påstander om sexovergrep mot barn, melder den nasjonale kringkastingsstasjonen (ABC).

Pell avviser alle påstandene og betegner dem som «fullstendig usanne».

Den siste runden med påstander som etterforskes av politiet i delstaten Victoria, gjelder hendelser som skal ha skjedd for over 20 år siden. Politiets nye interesse kommer bare måneder etter at kardinal Pell innrømmet at han hadde rotet det til under håndteringen av pedofile prester i delstaten.

Beskyldt tidligere

Da han var erkebiskop i Sydney i 2002 ble Pell beskyldt for overgrep som lå langt tilbake i historien. Han ble senere frikjent for alle anklager.

ABC sier nå at de har fått tilgang til åtte politirapporter der det kommer fram klager fra blant andre vitner og familiemedlemmer av de forulempede. En av sakene gjelder påstander om at Pell tuklet med to gutter i et svømmebasseng i slutten 1970-årene.

Overfor ABC avviser den 75 år gamle kardinalen enhver påstand om at han skal ha begått seksuelle overgrep mot noen, på noe tidspunkt i livet, som fullstendig usanne og feilaktige.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter