Nyheter

Muslimske ledere støtter halal tegneserie

Barne-TV-serien om Peppa Gris og den litt rampete familien hennes får en konkurrent, basert på muslimske verdier og tro.

Prosjektet får bred støtte blant muslimske ledere.

«Barakah Hills» markedsføres som en halal tegneserie for barn i barnehagealder og et alternativ til Peppa Gris, melder BBC. Nå oppfordrer Det nasjonale rådet for australske imamer (ANIC) foreldre til å gi økonomisk støtte til produksjon av animasjonsserien, som skal gi muslimer et alternativ til den svært populære serien om familien som elsker å rulle seg i søla.

Produsent Subhi Alshaik i produksjonsselskapet One4Kids i Sydney sier Peppa Gris helt klart inneholder budskap som påvirker barn til å oppføre seg som drittunger. «Barakah Hills» derimot handler om en muslimsk familie i et muslimsk nabolag og tar for seg tema som bønn, Ramadan, arabisk språk og historier om profeter i islam.

Barne-TV-serien Peppa Gris, som vises i 180 land over hele verden, er blitt en gullgruve for det canadiske film- og TV-selskapet Entertainment One, som eier rettighetene. Tidligere i år avslo eierne et bud på 1 milliard pund, 10,6 milliarder kroner, fra det britiske TV-nettverket ITV.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter