Nyheter

Moskeer samler seg om ekstraordinært møte

Medlemmer presser på for å få nytt styre i Islamsk Råd.

Norges største moske jobber for å samle flere moskeer om et ekstraordinært møte i Islamsk Råd for å velge inn et nytt styre, etter at hele det gamle trakk seg i begynnelsen av juni.

Ønsker å treffes snarest

Vedtektene i Islamsk Råd Norge (IRN) krever at halvparten av medlemsorganisasjonene må be om et ekstraordinært møte for at det skal finne sted. Moskeer som representerer 35.000 av 80.000 muslimer i Norge, har svart på en ringerunde utført av Aftenposten at de ønsker et ekstraordinært møte snarest.

Et arbeidsutvalg tok over ledelsen i styret, da alle medlemmene gikk av etter en personalkonflikt.

LES OGSÅ: Helleland holder tilbake statstøtte fra Islamsk Råd

- Limbotilstand

Planen er at den midlertidige ledelsen skal sitte fram til det neste årsmøte i IRN i mars 2017. Flere store moskeer går imot denne løsningen og ber om et ekstraordinært møte snarest, for å velge inn et nytt styre.

– Vi befinner oss i en limbo-tilstand nå, som medfører mye usikkerhet hos medlemsorganisasjonene, sier forstander Iftikhar Mahmood i Søndre Nordstrand Muslimske Senter.

LES OGSÅ: Islamsk Råd fikk ros hvert år - men i fjor snudde det

Etterlyste ekstraordinært møte

Allerede forrige uke ble et ekstraordinært møte etterlyst av Islamic Cultural Centre, Oslo-moskeen som i fjor hadde 4.079 godkjente medlemmer.

– Det bør velges et styre som oppleves upartisk og nyter respekt i alle leire. For at IRN skal komme styrket ut av dette, må vi ha et sekretariat og talspersoner som har gode samarbeidsevner og en god anseelse i samfunnet. Akkurat nå er det helt det motsatte som har kommet frem i mediene, sa Najam ul Saqib Farhan, talsmann og styremedlem i moskeen, til Vårt Land forrige uke.

Han mener Islamsk Råd Norge ikke kan fortsette uten at det gjøres helt nødvendige strukturelle endringer.

Arbeidsutvalget sier til Aftensposten at de er positive til et ekstraordinært møte, men at dette ikke kan finne sted før i oktober.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter