ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Moræus Hanssen frykter kirke for spesielt interesserte

«Den harde kjernen» i kirken skremmer folk bort, mener forfatter Ingeborg Moræus Hanssen. Flekkerøy kirke vil ta i bruk «ny i kirken»-bord.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Nå som Den norske kirke er skilt fra staten, kan man frykte at den blir en kirke som blir dominert av de som har kjent et eierskap til den, sier forfatter Ingeborg Moræus Hanssen, tidligere kinosjef i Oslo og menighetsrådmedlem i Frogner kirke.

– Hverdagskristne, midt-i-uken-kristne og kulturkristne, kan lett kjenne på en følelse av å stå utenfor, sier hun, som nylig tok opp tematikken på bloggen sin. Her skriver hun at hun er redd for en norsk kirke for spesielt interesserte, og sender et stikk i siden til menighetens «harde kjerne»:

«Når jeg går til en gudstjeneste i en annen norsk by, i et annet sokn blir jeg ofte møtt med ‘Du er ikke en av oss, du’-blikket. Vel, slik er det i ulike miljøer og foreninger hvor man slenger innom. Man merker fort at noen har eierskap til fellesskapet. Faste plasser i kirkebenken og for ikke å snakke om i kirkestuen ved kaffen etter høymessen. Firkantede bord og småfrossen vennlighet», skriver hun i innlegget.

Hils på nye

Ingeborg Moræus Hanssen

  • 79 år, bor i Oslo
  • Pensjonist, tidligere kinosjef i hovedstaden, forfatter, engasjert i samfunnsspørsmål rundt kultur og medier, men «fremfor alt om hvorledes mennesker i Den Tredje Alder skal og bør delta i fellesrummet, både i arbeidsliv, organisasjonsliv og politikk», ifølge henne selv.
  • Har skrevet innlegget «Så gjør vi så når til kirke vi går» på sin blogg ingeborgmh.no.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer