Nyheter

Modig maur mot mørket

Det startet med at hun tok opp et lån for å hjelpe flyktninger. Nå er Sina Salbotnes kåret til årets modigste kvinne.

– Jeg er livredd for å gå i mørket. Jeg tør ikke gå tur i skogen­ som ligger rett ved der jeg bor. Men når jeg er sendt på oppdrag fra Gud, er jeg ikke redd, sier Sina Salbotnes.

Kanskje var det derfor 42-åringen i I 2011 tok opp et lån. Pengene brukte hun til å finansiere hjelpeorganisasjonen Refugee Alliance, som driver mobile helseklinikker, traumearbeid og skoleprosjekter i Zambia, Irak, Uganda og Norge.

Fire år senere er hun altså kåret til årets modigste kvinne av bladet Tara.

LES OGSÅ: – Mamma og pappa ligger begravet utenfor huset vårt

– Man blir et utskudd

Selv synes Salbotnes at hun er modig av helt andre grunner:

– Det modigste jeg har gjort handler ikke om å dra til flyktningleirer eller nærme meg IS – det har vært å overgi hele livet mitt til Gud og la han få styre. Det er modigere å forfølge et slikt liv enn å gjøre noe som alle synes er tøft og bra. Det tøffeste jeg har gjort er å gå når Gud har virket. Noen synes kanskje dette er litt radikalt, og da blir man et utskudd, sier prisvinneren.

Salbotnes kom nettopp hjem fra irakisk­ Kurdistan, der organisasjonen driver et hjelpe-arbeid blant unge jenter som har vært holdt fanget av ISIS.

– Jeg besøkte vårt nystartede traumesenter Braveheart Women­ Center. Det har seks ansatte – en norsk og fem lokale – og hjelper unge jenter helt ned i fjortenårsalderen som har vært kidnappet og holdt som sex-slaver av IS. Flere har fortsatt familiemedlemmer som blir holdt som fanger, og de var helt apatiske, tynne og uten appetitt, sier hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Fantastisk og flaut

Hvordan var det å få en pris for å være modig?

– Fantastisk og flaut. Det siste fordi jeg er så redd for at folk skal tro jeg tar all æren, når jeg har 36 ansatte som jobber døgnet rundt under farlige forhold. Men også fantastisk fordi det gir meg en sjanse til å snakke om ikke Norges­ modigste kvinne, men verdens modigste kvinner: Jentene i Irak, Kongo og andre steder som overlever krig og ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Kan jeg få lov til å si en ting til?

Kjør på.

– Jeg håper dette kan friste folk til å komme seg opp av sofaen og satse på at det Jesus sier er sant, og virkelig begynne å følge den drømmen Gud har lagt ned i hver enkelt av oss. Jeg ønsker meg mer barmhjertighet og hjelp til alle som flykter, kombinert med et Norge som er stolt og tydelig på de verdiene og det kristne samfunnet vi ikke må miste.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter