Nyheter

Moddi og russisk orkester dropper Pussy Riot-låt

Kirkenes (NTB): Artisten Moddi og Arkhangelsks kammerorkester lar være å spille Pussy Riot-låten «Punk Prayer» i Kirkenes torsdag, etter en advarsel fra det russiske generalkonsulatet.

– Jeg har som en regel at jeg gjør ingenting som risikerer sikkerheten til andre folk. Jeg kan ta veloverveide valg som setter meg i fare, men å utsette andre for det er ikke greit, sier Pål «Moddi» Knutsen til NRK.

Han sier til kanalen at han var klar over at det ville bli utfordringer knyttet til å spille Pussy Riots «Punk Prayer». I en rettskjennelse fra 2013 ble en video med låta ført opp på en offisiell russisk liste over ekstremistisk materiale, forklarer generalkonsulatet i en epost til The Independent Barents Observer. Kjennelsen omfatter både lyd og bilder som virker støtende på troende.

LES OGSÅ: Også Kong Oscars IIs kapell, i Norge, forbød låten

Beskjed fra generalkonsulatet

– Det innebærer at orkesterets medlemmer formelt kunne komme til å bryte russisk lov dersom de bisto i en fremføring, heter det i eposten. Generalkonsulatet understreker at Moddi har rett til selv å bestemme hvilke sanger han ønsker å spille, men at myndighetene ba arrangøren av konserten sørge for at Arkhangelsk statlige kammerorkester «fikk vite hva slags aktivitet de tar del i».

MIN TRO: Nede i farens sjark gjorde Moddi en eksistensiell oppdagelse. Han var tolv år. Nå skjer det igjen.

«Punk Prayer» er med på Moddis album «UnSongs» med tolv sanger som på ett eller annet tidspunkt har vært forbudt, sensurert eller undertrykt i ulike deler av verden. På den offisielle Facebook-siden til konserten står det at målet med albumet «UnSongs» er å vise at musikk ikke lar seg stoppe. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter