Nyheter

Misjonsselskapet stopper støtte til Madagaskar

Det Norske Misjonsselskap (NMS) stopper alle overføringer til Den gassisk-lutherske kirken på Madagaskar (FLM).

Misjonsselskapet mottok på nyåret det de kaller en «uren revisjonsberetning fra lokal revisor på Madagaskar».

Denne rapporten gjelder regnskapet for administrasjonen av FLMs kirkeledelse. FLM er Misjonsselskapets samarbeidskirke gjennom mange år. De første norske misjonærene kom til Madagaskar for 150 år siden. Med seg i storbagasjen hadde de kiste og norsk jord til den siste reisen.

I en pressemelding opplyser NMS at «som følge av den urene rapporten forhandlet NMS og FLM sine øvrige partnere frem en avtale med kirkeledelsen om tiltak for å følge opp rapporten etter anbefaling fra den lokale revisoren på Madagaskar».

Men så skjedde ikke. I september mottok NMS en halvårsrapport som viser at kirkeledelsen ikke har gjennomført tiltakene i avtalen. Dette er tiltak for regnskapsføring som skal forhindre mislighold av penger, melder NMS.

Dette er grunnen til at overføringene er stoppet. NMS har i dag ikke dokumentasjon for mislighold av verken NMS eller NORAD sine penger.

LES MER Forbyr misjon

Ikke lønn

Når NMS nå stopper pengestøtten til Den gassisk-lutherske kirken får det konsekvenser, forteller generalsekretær Jeffrey Huseby i NMS. Ansatte ved FLM-institusjoner kan oppleve at de ikke får lønn. Prosjektene som NMS støtter på Madagaskar vil også kunne stoppe opp, noe som medfører at svært mange mennesker vil bli berørt.

– NMS ser alvorlig på situasjonen. Det er mange som vil merke dette og vi frykter konsekvensene av å stoppe overføringene. Det er likevel en forutsetning for samarbeid at begge parter viser åpenhet og ansvarlighet, sier Huseby.

LES MER Misjon trekker unge

Kvinners rettigheter

I dag støtter NMS den lutherske kirken gjennom arbeid knyttet til fattigdomsbekjempelse og kompetansebygging. Kirken jobber for bedre folks levekår, både på landsbygda og i byene.

My arbeid er knyttet til landsbyutvikling i fire svært fattige landområder og omfatter landbruk, miljø, helse, utdanning og kvinners rettigheter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter