Nyheter

Minst 25 drept i eksplosjon i katedral i Kairo

Minst 25 mennesker er drept og 49 er såret i en eksplosjon i et kapell ved Sankt Markus-katedralen i Kairo, melder egyptisk TV.

Bilde 1 av 2

De fleste ofrene skal være kvinner og barn. Eksplosjonen skjedde rett etter morgenmessen i 10-tiden søndag, men omstendighetene er uklare.
Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet var det et kapell som ligger vegg i vegg med den koptisk kristne katedralen som var mål for angrepet.

LES OGSÅ: Småjenter sprengte seg i selvmordsaksjon i Nigeria

Angrepet blir betegnet som et av de dødeligste den kristne minoriteten i Egypt har opplevd på mange år.
Blodige kirkebenker
Egypts offisielle nyhetsbyrå MENA melder at en ukjent angriper kastet en sprengladning inn i kapellet.
Øyenvitner hevder imidlertid at en sprengladning skjult inne i kapellet forårsaket eksplosjonen.
Journalister på stedet forteller om blodige kirkebenker og et gulv overstrødd av knust glass, mens gråtende kirkegjengere hadde samlet seg utenfor.
– Jeg fant døde, mange av dem kvinner, liggende på kirkebenkene. Det var et forferdelig syn, forteller Attiya Mahrous som til daglig arbeider i katedralen og som var en av de første som kom løpende til etter eksplosjonen.

LES OGSÅ: Flere hundre omkom da kirke i Nigeria kollapset
Mistenker islamister
Ingen har tatt på seg ansvaret for eksplosjonen, men ytterliggående islamister med base i Sinai-regionen har siden militærkuppet mot landets folkevalgte president Mohamed Mursi gjennomført en rekke angrep mot både kristne og muslimer som de anklager for å samarbeide med de nye makthaverne.
Egypts nåværende president Abdel-Fattah el-Sissi var forsvarsminister og ledet militærkuppet i juli 2013.
De koptisk kristne utgjør rundt 10 prosent av Egypts befolkning på 90 millioner mennesker og har vært utsatt for forfølgelse og diskriminering opp gjennom årene.
Sankt Markus-katedralen i Kairo er hovedsete for kopternes religiøse overhode, pave Tawadros II. Han gikk offentlig ut med støtte til de militære kuppmakerne i 2013.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter