Nyheter

Migranter demonstrerer ved stengt togstasjon i Budapest

Flere hundre sinte migranter som venter på å reise videre inn i Europa, demonstrerer utenfor togstasjonen i den ungarske hovedstaden Budapest etter at den ble stengt og evakuert.

Bilde 1 av 2

Togstasjonen Budapest-Keleti pályaudvar ble stengt tirsdag etter at rundt 500 migranter og flyktninger forsøkte å ta seg om bord i et tog til Østerrikes hovedstad Wien, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Stengingen førte til at flere hundre migranter begynte å demonstrere utenfor stasjonen med krav om at den gjenåpnes og at de får lov å reise videre til Tyskland.

Flere viftet med billettene sine, klappet, buet, pep og ropte «Tyskland, Tyskland» da politiet stilte seg opp ved inngangen til togstasjonen.

Totalt sto rundt 1.000 migranter ved den stengte jernbanestasjonen, melder Reuters.

Tirsdag formiddag melder nyhetsbyrået MTI at stasjonen er gjenåpnet for togtrafikk, men at migrantene ikke får lov til å gå inn på stasjonen.

LES OGSÅ: – Ikke skyld på Dublin

Pass og visum

På spørsmål fra Reuters om hvorfor jernbanestasjonen er stengt, svarer talsmann for den ungarske regjeringen Zoltan Kovacs at Ungarn prøver å håndheve europeisk lov, som krever at enhver som ønsker å reise i Europa, har et gyldig pass og et Schengen-visum.

Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

Bare i august ankom 50.000 migranter Ungarn, de fleste av dem fra Syria, Irak og Afghanistan.

Mange forsøker å reise videre til andre europeiske land, særlig Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Ber om klargjøring

Østerrikes innenriksminister ba tirsdag Tyskland klargjøre landets holdning til Europas asylregler slik at flyktninger i Ungarn ikke gis falske forhåpninger.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Tysklands lemping på reglene har skapt forvirring rundt hvorvidt Dublin-avtalen, som sier at migranter skal søke asyl i det EU-landet de først ankom, fortsatt er gyldig.

– Det har vært rykter om at Tyskland til og med sender tog til Budapest for å hente flyktninger. Det viktig at Tyskland informerer flyktninger i Ungarn om at Dublin-avtalen ikke er ugyldig, sier innenriksminister Johana Mikl-Leitner.

Mandag kveld ankom fire tog fulle av flyktninger og migranter fra Budapest til Østerrike. Totalt var det 3.650 migranter om bord i togene, noe som er det høyeste antallet migranter som har ankommet Østerrike på én dag så langt i år, ifølge politiet i landet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter